Sport

Tre tideler skilte Bardal fra seieren i Planica

– Det er litt surt, det må jeg innrømme.

Anders Bardal.
  • NTB

Anders Bardal var fornøyd med hoppingen, men samtidig en smule skuffet etter å ha blitt slått med kun 0,3 poeng av tyskeren Severin Freund under fredagens hopprenn i Planica.

Freund satte bakkerekord med 137,5 meter i sitt første hopp og gjentok lengden i finaleomgangen. Med 289,1 poeng endte han knepne tre tideler foran Norges bestemann.

– Det er litt surt, det må jeg innrømme. Men det var bra. Det var farlig nær, sa Anders Bardal til NTB.

Han ledet rennet etter første omgang, da han holdt bakkerekorden en kort stund med 136,5 meter. I annen omgang plantet trønderen skiene på 134,5 meter, og det holdt akkurat ikke til seier.

– Det var de to beste hoppene mine her nede. Sistehoppet var det aller beste. I førstehoppet var jeg litt uheldig med landingen, men det rettet jeg bra på til det andre. Jeg synes jeg fortjente litt bedre stilkarakterer på det siste hoppet, mente Bardal.

Tangerte Ljøkelsøy

I verdenscupsammenheng var det 32. gang at Bardal havnet på seierspallen i et individuelt renn. Det er en tangering av Roar Ljøkelsøy, som før fredag hadde flest pallplasseringer i verdenscupen blant norske hoppere.

Søndag kommer muligheten til å passere Ljøkelsøy i sesongens siste renn.

– Det har jeg ikke tenkt på, men det er jo artig. Jeg kan slå ham hvis jeg hopper bra, men det får vi ta da, sier Bardal, som har hatt en stabil sesong med to individuelle seirer og ytterligere seks turer opp på seierspallen.

– Jeg tror kanskje det har vært min beste sesong. Det jeg ikke er fornøyd med er hoppuka, men ellers har det vært mye bra. Jeg fikk også med meg et VM-sølv (skiflyging) som jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle klare, sier Steinkjer-hopperen.

Stoch best

Fredag var sloveneren Peter Prevc 1,8 bak Freund, og han knep tredjeplassen. Kamil Stoch endte like bak pallen, men kunne likevel juble. 4.-plassen betydde at polakken sikret sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Han har vært den klart beste hopperen, iallfall fram til OL var ferdig. Så det er ingen overraskelse, sa Bardal om den dobbelte OL-gullvinneren.

Norge viste god laginnsats i det første rennet i verdenscupfinalen i Slovenia. Andreas Stjernen noterte sesongbeste resultat med 10.-plass, og Anders Fannemel fulgte opp med 12.-plass og Tom Hilde med 19.-plass.

– Det var bra. Det har vært ganske positivt den siste tiden, og prøveomgangen i dag var enda bedre. Det viser at vi har et bra lag til lagkonkurransen i morgen (lørdag), vurderte Anders Bardal.

Fakta om Anders Bardal

  • Alder: 31 (28. august 1982)
  • Idrettsgren: Hopp
  • Klubb: Steinkjer
  • OL-medaljer: 2 (0-0-2)
  • VM-medaljer: 5 (1-4-0)
  • VM-medaljer skiflyging: 3 (0-2-1)
  • Verdenscupen: 1 sammenlagtseier, 7 individuelle enkeltseirer, 32 individuelle plasseringer på seierspallen.

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Bardal