Sport

Nora Mørk på krigsstien: – Jeg vil gjøre alt for å ta tilbake livet mitt

Håndballprofilen er i krigermodus etter en beintøff høst.

En innbitt Nora Mørk fortsetter kampen for kvinners rettigheter etter at telefonen hennes ble hacket og private bilder spredt på nettet. Foto: Espen Hartvig / NTB scanpix

– Jeg vil gjøre alt for å ta tilbake livet mitt og sette på plass de personene som har gjort dette mot meg, sa hun om dem som har spredd private bilder av henne på nettet.

– Jeg kunne ha lyst til å si mange ting om dem, men det gjør seg ikke på trykk. Mest er jeg sjokkert over hvordan noen har lyst til å gjøre slikt mot andre, hvor lite empati de har.

Les også

Vipers-jentene om Mørk-saken: – Nora er utrolig tøff

Hun møtte NTB i hjemmearenaen i Györ. Der scoret hun ti mål i en seriekamp kvelden før.

Sist helg feide hun inn 13 scoringer borte mot Midtjylland i Champions League.

Kort etter det ble hennes mareritt brettet ut i norske medier. Hun valgte selv å stå fram med sin historie.

Tøft

– Det har vært tøft å gå i bresjen, men jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger og god respons. Klart det hjelper, sa hun.

– Det har kommet fra mange hold, men først og fremst har det vært utrolig mye respons fra jenter og damer. Og så har familie og venner støttet meg veldig mye.

LANDSLAGSSTJERNE: Nora Mørk er en av de viktigste de spillerne på Thorir Hergeirssons lag. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Les også

Marit Bjørgen føler med Nora Mørk: – Det er en tøff periode for henne

Mørk har snakket om dårlig matlyst og lite søvn i perioder etter at mobiltelefonen hennes ble utsatt for et «innbrudd».

– Det er noe som skjer hele tiden, og litt av poenget med å gå ut med dette er at jeg ønsker en lovendring. Dette handler om et langvarig overgrep mot andre mennesker, og det er folk nødt til å forstå, sa hun til NTB.

– Det er noe jeg ønsker å ta med Stortinget og justisministeren. Det jeg gjør er nøye gjennomtenkt.

Utfordring

Tirsdag samles landslaget til en turnering på Sotra. Det blir siste oppkjøring før VM i Tyskland (1.-17. desember).

Hun synes det er godt å utfolde seg på håndballbanen midt i det vonde hun opplever, men legger ikke skjul på at det også er utfordrende.

Les også

Knust Nora Mørk vurderte å droppe VM: – Jeg sliter med å spise og sove

– Jeg har veldig lyst til å reise til VM og må bare prøve, men det er tøft å være på banen også. Jeg håper og tror det skal gå bra, men jeg kan ikke si 100 prosent at det kommer til å gjøre det, sa hun.

– Det er godt å ha et lag å gå til, og jenter å være sammen med hver dag. Det hjelper selvfølgelig. Jeg har snakket med så å si alle jentene på landslaget siden mandag.

Hun føler seg godt ivaretatt.

– Jeg har god tilgang på fagpersoner, og jeg må begynne å jobbe med meg selv. Mange har sagt at det hjelper å si det høyt og ikke legge skjul på det.

Les mer om

  1. Nora Mørk
  2. Håndball
  3. Håndball-VM
  4. Kvinnelandslaget håndball