Sport

Vålerenga lover tåkefritt Jordal

Forrige hjemmekamp ble avbrutt grunnet dårlig sikt. I kveld prøver Vålerenga på ny.

LOKAL TÅKE: Det var ikke spesielt gode spilleforhold for Fredrik Csisar og de andre spillerne da VIF og Lørenskog før helgen måtte avbryte kampen. Oppgjøret skal spilles på nytt.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Oppgjøret mellom Vålerenga og Lørenskog på Jordal Amfi torsdag ble avbrutt da tåke i hallen gjorde sikten for spillere og dommere for dårlig til å spille.

I kveld inviterer VIF til ny hjemmekamp, mot Sparta. Selv om det så bra ut og var tåkefritt i hallen i formiddag, vet man aldri med OL-hallen fra 1952. For ute regner det, luftfuktigheten er høy, slik det var før og under kampen mot Lørenskog.

  • Mer fra det indre liv i Vålerenga: — Ville ikke byttet vekk VIF-kulturen med pengehjelp
Slik så det ut inne på Jordal Amfi tirsdag formiddag: helt tåkefritt.

— Jeg kjenner ikke de lokale værforhold inne i hallen. Men utenfor blir det nedbør. Som kan gå over i byger utover kvelden. Men det blir ikke de store endringene i temperatur, svarer statsmeteorolog Ingrid Bentsen Aftenposten på spørsmål om tåkeforholdene på Jordal.

Feil på ventilasjonsanlegget

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær flirer når han hører prognosene fra Meteorologisk Institutt. Men kan forsikre alle som vurderer å ta turen til Jordal klokken 19 i kveld:

— Det er helt tåkefritt og ingen fuktighet inne i hallen nå. Men det er Oslo kommune som garanterer et tåkefritt Jordal, ikke Jan Tore Kjær. Jeg bare istemmer, sier han fleipete.

Det som var hovedproblemet før helgen, var en feil med ventilasjonsanlegget i hallen. Det er nå fikset. Glasset over vantet i hallen er hevet med en meter, dermed krever dte mer trykk i ventilasjonsanlegget slik at det ikke legger seg tåke nede ved isen.

Skal bli varmere i hallen

Problemene er rettet, og Kjær har en annen god nyhet til de som løser billett i kveld:

Det var mildt sagt begrenset sikt for spillere og dommere under kampen mot Lørenskog torsdag.

— Jeg satte meg ned på et sete i hallen i dag, og for første gang på mine 18 år i Vålerenga kjente jeg det blåste varm luft rundt beina mine. Så temperaturen inne i hallen for publikum blir høyere enn tidligere sesonger. Og da begynner det å bli farlig behagelig å være på Jordal, sier VIF-direktøren og flirer. - Men været er det samme i dag som på torsdag?

— Ja, men det skal ikke være noe problem nå ventilasjonsanlegget er fikset, forsikrer Kjær.

Mon tro om også rottene i hallen setter pris på høyere temperaturer gjennom høsten og vinteren.

Les også

  1. Tåke stoppet storkamp på Jordal

  2. «Shampo» fryktet VIF-direktøren skulle jobbe seg i hjel

  3. - Ville ikke byttet vekk Vålerenga-kulturen med pengehjelp fra en milliardær

  4. TV 2-ekspert om Vålerenga: - Kan ikke huske å ha sett et svakere lag

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Vålerenga hockey