Nå fester Byåsen grepet om sølvet

Byåsen stoppet sølv-trusselen fra Bergen. Utklasset Tertnes i Trondheim Spektrum.

BEST: Byåsen og Maren Gundersen var klart bedre enn Tertnes onsdag.

Byåsen – Tertnes 29-19

Det laget som vil ha seriesølvet om halsen etter sesongslutt, burde vinne onsdagens oppgjør i Trondheim Spektrum. Byåsen tok i mot Tertnes, og sist lagene møttes vant Tertnes med tre mål.

Byåsen var innstilt på revansje, og lot seg ikke skremme av at Tertnes-målvakt Marie Skurtveit Davidsen var skjerpet mellom stengene i åpningsminuttene. De kontret til slutt gjestene i senk.

Fant rommene

Byåsen visste at Tertnes ville møte dem med offensivt forsvar, men denne gangen hadde de fart nok i beina til å løpe i rommene. Og når Marie Henriksen og Emilie Hegh Arntzen begge fikk frimerker, ble det masse plass for Silje Waade.

I Byåsen-målet sto Andrea Austmo Pedersen solid, og sakte men sikkert vokste Byåsens ledelse.

Les også

Kolstad banket serielederen

Kontrollerte kampen

Hjemmelaget gikk til pause med 12-7 og oppsummeringen av førsteomgangen fra Roger Kvannli i Byåsens trenerteam var slik: — Bra forsvarsspill, men litt for mye tekniske feil framover. Vi hadde en treg start, men det var som ventet mot Tertnes sitt offensive forsvar.

Kvannli ville ikke si at Byåsen hadde kontroll på kampen, men halvveis ut i andreomgangen var det ingen tvil om at det hadde de. Da hadde nemlig Byåsen økt ledelsen til 21-12, og det virket ikke som gjestene hadde tro på at de kunne sikre seg poeng i Trondheim.

Med landslagets Stine Skogrand ute med skade, hadde de rett og slett for lite å spille på mot langt mer sultne verter som lot mange spillere få tid banen i oppgjøret. Til sammen tegnet ti spillere seg på scoringslista.

Les også

Marie og Lasse har flest fans i landet

Bedre på innbyrdes oppgjør

Selv om Byåsen fortsatt slet med tekniske feil i 2.omgangen, klarte de å holde konsentrasjonen helt inn. For nesten like viktig som å vinne kampen, var det for Byåsen å vinne kampen med fire mål.

Da har de nemlig Tertnes på innbyrdes oppgjør hvis det blir poenglikhet ved serieslutt.