Sport

OL-utøver testet positivt for kokain. Skyldte på nettdaten - og slapp straff

Domstolen trodde på kysseforklaring.

Shawn Barber er regjerende verdensmester fra 2015, men presterte dårlig i OL.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Verdensmester i stavsprang, Shawn Barber fra Canada, ble bare uker før OL i Rio tatt for bruk av kokain, skriver The Star. Antidopingbyrået i Canada ønsket å utestenge Barber i fire år, men en idrettsdomstol frikjente Barber bare to dager før han skulle konkurrere i Rio.

LES OGSÅ:

Les også

Kan miste VM-beltene etter kokainbruk

Han testet positivt for spor av kokain, men domstolen trodde på forklaringen at han fikk i seg kokainet gjennom kyssing.

LES OGSÅ:

Les også

Sex, drugs og andre dumme unnskyldninger

Kvelden før det canadiske uttaksstevnet til OL møtte han en kvinne han hadde blitt kjent med på en nettside. Kvinnen skal ha tatt kokain før møtet på hotellet hans i Edmonton, og kokainet skal ha kommet inn i kroppen til Barber når de to kysset. Domstolen mente at dette var årsaken til den positive prøven, og lot stavhopperen delta i OL.

Barber vant VM-gull i Beijing i 2015, men det var så vidt han kom seg videre fra kvalifiseringsrundene i OL. I finalen imponerte han heller ikke, og hoppet til en skuffende tiendeplass.

Selv om han ikke ble utestengt etter den positive prøven, mistet han gullet han fikk i det canadiske mesterskapet i 2016. LES OGSÅ:

Les også

Elleve vektløftere fratas OL-medaljer fra Beijing

Les mer om

  1. Friidrett