Sport

«Enarmet Edvald»: - Aldri opplevd slik smerte

Skulderbruddet påførte 26-åringen smerte på et nytt nivå.

svp://15187?view=ap
  • Simen Waagsether

OLYMPIATOPPEN (aftenposten.no): Edvald Boasson Hagen røk hodestups ut av årets Tour de France etter en massevelt. Etter undersøkelser av Sky-legen fikk han konstatert brudd i høyre skulder, og ble dermed sendt på flyet tilbake til Norge.

— Jeg skulle gjerne ha hjulpet laget på de siste etappene, og det er selvfølgelig kjedelig at jeg ikke kunne være der nede, sier Boasson Hagen, da han møtte pressen en drøy uke etter bruddet.

- Skulderen er bedre

Nå venter en opptreningsperiode for 26-åringen, som stadig har et håp om å bli klar sesongens neste mål – VM i Toscana i slutten av september.

— Skulderen er allerede mye bedre. Når jeg nå står her uten fatle, bare halvannen uke etter velten, så regner jeg med at jeg at jeg rekker VM, sier en optimistisk Boasson Hagen.

Velten som satte en stopper for årets store høydepunkt, har syklisten brukt lite energi på.

Jeg har ikke noe behov for å se velten på nytt. Jeg vet hva som skjedde, og hvertfall hvordan det gikk , sier han.

Boasson Hagen har ikke planlagt noen andre ritt enn VM resten av sesongen, og vil se hvordan skaden utviker seg, før han legger noen nye planer.

Håper på positiv effekt

Sky-trener Kurt Asle Arvesen sa til aftenposten.no dagen etter velten, at det er mulig å få en positiv effekt ut av en slik skade.

— Om man skal forsøke å få noe positivt ut av dette, så kan det være at han får et annet løp frem mot VM, som kanskje gjør han styrket til det mesterskapet, fortalte Arvesen.

Boasson Hagen ville ikke si noe om egne sjanser i mesterskapet, men har som mål å bli verdensmester - i løpet av karrieren.

— Det er det store målet, og heldigvis får jeg én sjanse hvert år.

Les også

  1. Boasson Hagen etter Tour-exiten: «Aldri hatt det så vondt»

  2. Tour de France over for Boasson Hagen

svp://15187?view=ap

Les mer om

  1. Sykkelritt
  2. Edvald Boasson-Hagen
  3. Tour de France