Kingston knuser VM-innsatsen

George Kingston utttrykker skuffelse over både holdninger og innsats før og under siste VM i ishockey.

George Kingston har sagt farvel til norsk ishockey for denne gang.
  • Espen Hansen

Kingston, som både har vært hovedtrener for kvinnelandslaget og hjelpetrener for herrene, har trukket seg fra sine verv i Norges Ishockeyforbund. Canadieren har reist hjem.

— Han har vært i Norge nå for å heve nivået på damene og ikke minst apparatet rundt damene og det har vært veldig vellykket. Men når det er OL-sesong er det ikke noe VM for kvinnene i divisjon 1 og da har han forsåvidt lite å ta seg til her kommende sesong, sa ishockeypresident Ole-Jacob Libæk til NRK i helgen.

Tøft angrep

Nå har George Kingston skrevet brev til både landslagsspillere og ansatte i Norges ishockeyforbund. Der takker han for seg, skryter av fremgangen til kvinnelandslaget, men kommer samtidig med et tøft angrep mot det norske herrelagets innsats i VM.

I brevet heter det bl.a.: "Jeg bestemte meg for å finne nye utfordringer i stedet for å reise tilbake til Norge 4. mai.... 4. mai tapte Norge kamp nummer fem i VM. Dette var slutten på en meget skuffende turnering. Våre prestasjoner i Halifax (VM i 2008, red. anm.) var meget lovende. Kloten (stedet Norge spilte årets VM-kamper) var derimot helt uakseptabelt for meg. I Kloten skjønte jeg at jeg ikke delte tilnærmingen til forberedelser, holdninger, verdier og syn på konkurranse som ledet frem til den elendige innsatsen i VM.

"Bare å unngå nedrykk"

Alt forhåndssnakket, forventninger og mål for A-VM var bare å slå Danmark og unngå nedrykk. Det virket ikke som om det var et ønske å forbedre vår innsats fra Halifax, å gå til kvartfinalen eller å reise til Kloten for å vinne mer enn én kamp.

Jeg sier ikke dette for å kritisere eller rette en pekefinger mot noen. Jeg var direkte involvert i vår penalty killing (drepe utvisninger), og statistikken viste bare 70 %. Det er helt uakseptabelt for meg.

...Bortsett fra Kloten var dette oppholdet mitt i Norge veldig positivt, og det var fint å være tilbake...", skriver Kingston.