Sport

Breivik blar opp til Sykkel-Bergen

Venstre vil sikre sykkelfest i Bergen neste høst.

VIL HA SYKKELFEST: Tour des Fjords kan få statsstøtte neste år (arkivfoto).
  • Terje Valestrand

På Stortinget legger Terje Breivik inn millioner i støtte til sykkelritt, som Tour des Fjords, med målgang på Bryggen.

— Ja, vi vil ha på plass statsstøtte til Tour des Fjords når vi presenterer vårt forslag til statsbudsjett på mandag. Vi håper dette skal gi et solid bidrag til en VM-generalprøve i Bergen, sier Breivik til BT.

Tirsdag kveld fikk han Venstres velsignelse til å legge 20 millioner kroner på bordet i møte med regjeringspartiene. Forhandlingene om statsbudsjettet starter neste tirsdag.

Arktisk kupp

Det var mange som ble mildt forbauset da finansminister Siv Jensen la frem sitt forslag til statsbudsjett for tre uker siden. Der hadde hun funnet plass til 15 millioner kroner øremerket Arctic Race of Norway, som de siste årene har gjort stor suksess i våre tre nordligste fylker. Her har lokale lobbyister gjort en solid jobb, det er ikke vanlig at enkeltstående arrangement av denne typen kommer på statsbudsjettet.

Men når det først er foreslått vil Terje Breivik utvide beløpet til 20 millioner, og la midlene komme flere til gode. Alle de tre store sykkelrittene med profesjonelle deltakere, Arctic Race, Tour of Norway og Tour des Fjords, vil dermed kunne få statsstøtte neste år.

VM-test

Både i fjor og i 2015 startet Tour des Fjord i Bergen, med målgang i Stavanger. Opplegget for neste år er ikke klart, men det er avgjort at arrangementet skal flyttes fra forsommeren til ettersommeren. Mange ønsker at Bergen blir målby, som en test på Verdensmesterskapet som skal arrangeres her i september 2017. — Ja, det vil gi rytterne en mulighet til å teste VM-løypene, og Bergen mulighet til å høste verdifull erfaring før mesterskapet i 2017. Sier Venstres sportsinteresserte nestleder, som opplevde målgang i hjembygden Ulvik for Tour des Fjords i fjor.