Her er særforbundenes OL-mål: – Vi skal ha flest medaljer av samtlige nasjoner

Det er grunn til å glede seg til mesterskapet i Sør-Korea dersom de norske utøverne innfrir i Pyeongchang.

Disse er blant de norske medaljekandidatene i OL. Øverst fra venstre: Maren Lundby (hopp), Sverre Lunde Pedersen (skøyter) og Heidi Weng (langrenn). Nederst fra venstre: Johannes Thingnes Bø (skiskyting), Silje Norendal (snowboard) og Øystein Bråten (fristil).

Olympiatoppen har et mål om å sette ny medaljerekord under årets OL. 30 er det magiske tallet, og det er fire mer enn fangsten fra OL i Sotsji i 2014 og Lillehammer i 1994.

De fantastiske resultatene fra utøverne i helga gir også troen på et fantastisk mesterskap for Norges del. Totalt ble det 12 verdenscupseirer, ytterligere ti pallplasser og to VM-gull i skiflyvning – og det bare tre uker før det hele braker løs i Pyeongchang.

Den norske OL-rekorden i antall gull er på 13. Mange tror at den ryker under mesterskapet i Sør-Korea.

– 17 gull er realistisk og 20 gull er ikke urealistisk. Det er bare å gjøre seg klare til å feire. Og da overdriver jeg ikke, sa TV 2-ekspert Johan Kaggestad til VG mandag.

100% Sport har spurt hvert særforbund om deres resultatmål før OL. Ikke overraskende stilles det største forventninger i skiforbundet.

NORGES SKIFORBUND:

Langrenn:

Medaljer i Sotsji: 11 (5 gull, 2 sølv, 4 bronse)

Resultatmål i OL: – Vi har satt oss mål om tre til seks gull og at vi skal være beste langrennsnasjon i OL. Hvis ikke vi tar de gullene, gjør noen andre det. Vi skal ha flest medaljer av samtlige nasjoner. Så vi har satt oss høye mål, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Norge har totalt 20 plasser i langrenn. 12 menn og 8 kvinner. 14 utøvere er allerede tatt ut til OL. Det er lite sannsynlig at Petter Northug kommer med, noe også Løfshus bekreftet mandag.

Det er nå én ledig plass i kvinnetroppen og fem plasser i herretroppen. Pål Golberg, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli er blant de aktuelle navnene. For kvinnene står den siste plassen trolig mellom Mari Eide, Thea Krokan Murud og Kari Øyre Slind.

Uttatte utøvere:

Kvinner: Marit Bjørgen, Rognes IL, Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL, Ragnhild Haga, Åsen IL, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming, Heidi Weng, IL i BUL, Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb, Kathrine Rolsted Harsem, IL Varden Meråker.

Menn: Hans Christer Holund, Lyn Ski. Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL, Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski, Martin Johnsrud Sundby, Røa IL, Niklas Dyrhaug, Tydal IL, Finn Hågen Krogh, Tverrelvdalen IL, Didrik Tønseth, Byåsen IL.

Johannes Høsflot Klæbo kan fort juble for flere gull under OL i Sør-Korea. Langrennslandslaget har et mål om å ta tre-seks gull.

Skiskyting:

Medaljer i Sotsji: 6 (3 gull, 1 sølv, 2 bronse)

Resultatmål i OL: – Vi har ikke noe eksakt mål for antall medaljer. Løperne har sine individuelle mål. Et felles mål må vi ta noen runder på. Det er en lang prosess angående hvor mange medaljer vi ønsker å ta. Det får vi komme tilbake til, sier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Seks menn og fem kvinner skal til Pyeongchang. Ole Einar Bjørndalen blir ikke å se i OL. Han ble vraket da uttaket ble offentliggjort 15. januar.

Der var heller ikke navnet til Tiril Eckhoff, men 27-åringen sikret seg en OL-plass da hun vant sprinten i Anterselva torsdag. Hilde Fenne er favoritt til å ta den siste plassen.

Uttatte utøvere:

Kvinner: Marte Olsbu, Froland IL, Synnøve Solemdal, Tingvoll IL, Ingrid Landmark Tandrevold Fossum IF.

Menn: Lars Helge Birkeland, Birkenes IL, Erlend Øvereng Bjøntegård, IL Bevern, Tarjei Bø, Markane IL, Johannes Thingnes Bø, Markane IL, Henrik L´Abée-Lund, Oslo Skiskytterlag, Emil Hegle Svendsen, Trondhjems SSK.

Tiril Eckhoff er en medaljekandidat i OL. Hun vant sprinten i Anterselva torsdag.

Kombinert:

Medaljer i Sotsji: 4 (2 gull, 1 sølv og 1 bronse)

Resultatmål i OL: – Vi har ikke noe helt konkret. Vi gjorde det veldig bra under OL i Sotsji, der vi tok tre individuelle medaljer og laggull. Nå føler vi oss vel så bra forberedt som før Sotsji. Da hadde vi en veldig god flyt gjennom mesterskapet, sier landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

Kombinertlandslaget skal stille med fem utøvere i OL. Fire er alt tatt ut, og den siste plassen står mellom Magnus Moan, Magnus Krog og Mikko Kokslien.

Uttatte utøvere: Espen Andersen, Lommedalens IL, Jørgen Graabak, Byåsen IL, Jarl Magnus Riiber IL Heming, Jan Schmid, Sjetne IL.

Hopp:

Medaljer i Sotsji: 1 bronse

Resultatmål i OL: – Målet er å ta to gull. Ett i den individuelle konkurrensen for kvinner, og ett i lagkonkurransen for menn, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Hopperne skal sende fem menn til OL, og de håper også å få med tre kvinner. Det endelige uttaket kommer trolig til helga, da landslagsledelsen ønsker å se hopperne i aksjon i Zakopane før avgjørelsen tas.

Robert Johansson, Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Anders Fannemel blir trolig OL-troppen til Norge, men døra er ikke helt lukket for Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud.

Fristil:

Beste resultat i Sotsji: Fjerdeplass til Andreas Håtveit i slopestyle.

– Vi reiser til OL med et håp om å hente en medalje. Med de resultatene vi har som lag på herre- og kvinnesiden denne sesongen, så ville det vært rart ikke å ha den målsettingen. Men vi vil ikke sette noen hårete mål. Vi drar dit med de utøverne vi har får med oss. Alle utøverne vil kunne hevde seg i toppen, sier prosjektleder Christoffer Schach.

Herrene skal sende fire gutter til OL. To er allerede tatt ut, og de siste plassene står mellom Christian Nummedal, Felix Stridsberg-Usterud, Eirik Sæterøy og Birk Ruud.

Tiril Sjåstad Christiansen, som vant OL-generalprøven i USA nylig, blir også tatt ut onsdag. Hedvig Wessel er også aktuell for kvinnene.

Uttatte utøvere:

Kvinner: Johanne Killi, Dombås IL.

Menn: Øystein Bråten, Torpo IL og Ferdinand Dahl, Ingierkollen Rustad Slalomklubb.

Norge har et mål om å vinne to hoppgull under OL, blant annet i laghopp for herrer. Her er det norske laget som nylig vant VM i skiflyvning. Fra venstre: Daniel Andre Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen og Robert Johansson.

NORGES SNOWBOARDFORBUND:

Medaljer i Sotsji: Ett sølv.

Resultatmål i OL: – Vi har gått ut med at vi har et mål om to medaljer Silje Norendal er en medaljekandidat i big air, som for første gang er på OL-programmet. Marcus Kleveland er det samme i slopestyle, sier landslagstrener Per Iver Grimsrud.

Snowboardforbundet, som tok en sølvmedalje under Sotsji-OL i 2014, sender fem utøvere til Sør-Korea. To er allerede tatt ut, og de tre siste navnene kommer onsdag. Der er garantert navnet til Ståle Sandbech, som fort kan også ta medalje i slopestyle under OL. Andre aktuelle utøvere er Markus Olimstad, Mons Røisland og Torgeir Bergrem.

– Vi har flere sterke kjørere, og har gode resultater med den gjengen, sier Grimsrud.

Uttatte utøvere:

Kvinner: Silje Norendal, Kongsberg IF, Snowboard KIF

Menn: Marcus Kleveland, Dombås IL.

NORGES SKØYTEFORBUND:

Beste resultat i Sotsji: Femteplass på Sverre Lunde Pedersen på 5000-meter og femteplass på lagtempo herrer.

Resultatmål i OL: – Vi har hele tiden hatt som mål å ta to medaljer i OL, men vi har potensial til å ta flere, sier landslagssjef Sondre Skarli.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mange løpere han vil ta ut i det siste uttaket onsdag, ei heller aktuelle navn.

Aftenposten skrev mandag at Henrik Fagerli Rukke, Camilla Lund og Sofie Karoline Haugen var blant løperne som banket på OL-døra.

Uttatte utøvere:

Kvinner: Hege Bøkko, Hol IL, Ida Njåtun, Asker Skøyteklubb.

Menn: Håvard Bøkko, Hol IL, Sindre Henriksen, Fana IL, Allan Dahl Johansson, Aktiv Skøyteklubb, Håvard Holmefjord Lorentzen, Fana IL, Simen Spieler Nilsen, Arendal Skøiteklub, Sverre Lunde Pedersen, Fana IL.

Skøyteforbundet har store forventninger til Håvard Holmefjord Lorentzen under OL.

NORGES ISHOCKEYFORBUND:

Resultat i Sotsji: Norge endte sist i gruppespillet, og tapte 0–4 mot Russland i kvalifiseringen til en kvartfinale.

Resultatmål i OL: – Vi har diskutert en målsetningsprosess internt, og det skal vi ta med spillergruppa når vi samles. OL er en turnering som har et relativt kort format. Det er få kamper, og det øker sjansene for at lavere rangerte lag kan gjøre det bra. Vi er optimister, men vet samtidig at det blir veldig tøft, sier sportssjef Petter Salsten.

Ishockeylandslaget tar ut 25 spillere til OL onsdag (tre keepere og 22 utespillere). Mats Zuccarello og Andreas Martinsen kan ikke tas ut, da NHL-klubbene ikke stiller med spillere i OL.

Norge er i pulje C i OL, sammen med Sverige, Finland og Tyskland. Vinneren av pulja går rett til kvartfinale.

– Vi må gjennom tre kamper innledningsvis. Da avgjøres det om vi skal ut i en kvalifiseringskamp. Vi håper å vinne den, slik at vi kommer til en kvartfinale, sier Salsten.

NORGES CURLINGFORBUND:

Resultat i Sotsji: Femteplass for herrene.

Resultatmål i OL: – Det er naturlig for oss å satse på å kvalifisere oss til en semifinale. Etter det er det bare cup, sier Søgård, som har Canada og Sverige som favoritter, sier president i Norges Curlingforbund, Morten Søgård.

Allerede i september i fjor ble det klart at Norges Curlingforbund ville innstille Thomas Ulsruds lag til Pyeongchang. De ble valgt til fordel for Team Minerva Skifer.

Under OL går de fire beste lagene går rett til semifinale, der nummer én møter nummer fire, og nummer to møter nummer tre.

Mixed double er en ny øvelse i OL. Norge stiller med Magnus Nedregotten og Kristin Moen Skaslien. Her er målet også en semifinale.

Norge har ikke kvalifisert et kvinnelag til OL.

Thomas Ulsrud skal lede det norske herrelaget i curling under OL. I Russland i 2014 ble det en femteplass på Norge.

Det er ventet at Olympiatoppen offentliggjør OL-troppen onsdag klokka 14.

PS: Det er ikke noe som tyder på at det skal bli utøvere fra Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund i OL. Generalsekretær Thomas Vesteraas henviste bare til onsdagens uttak da han snakket med 100% Sports mandag.