Sport

− Vi tapte som vinnere

Bergen Hockey-trener Pål Erik Glomsaas var stolt over lagets prestasjon mot Ringerike.

SCORET TO: Martin Lund noterte seg for to scoringer mot Ringerike.
  • Magnus Wikan

RINGERIKE — BERGEN 3-2 etter sudden death

For det var nemlig aldri ventet at det var Bergen Hockey som skulle styre kampen borte mot Ringerike. Hjemmelaget har et uttalt mål om å rykke opp til eliteserien denne sesongen, og er av mange omtalt som en av favorittene til å klare nettopp det.

Så da guttene fra Bergen klarte å ta kontroll over kampen og tvinge Ringerike ut i en sudden death lørdag ettermiddag, var selv treneren overrasket.

− Vi bekreftet at vi er et godt hockeylag. Guttene gjorde en voldsom prestasjon og satte seg virkelig i respekt. Vi tapte som vinnere, sier trener Pål Erik Glomsaas.

Fire stangskudd

For i sudden death ble gjestene fra Bergen et nummer for små. Bare sekunder inn i ekstratiden scoret nemlig Jonas Westman den kampavgjørende scoringen.

LES OGSÅ:

Før den tid hadde Bergen kommet tilbake etter å ha lagt under med to mål etter annen periode. I den tredje perioden handlet alt om Bergen, og to kjappe scoringer av Martin Lund sørget for at de i det minste fikk med seg ett poeng fra kampen.

− Det er imponerende av oss kun å slippe inn to mål på full tid mot Ringerike. Spesielt da ett av målene aldri skulle vært godkjent, sier Glomsaas, som mener det burde vært avblåst for angrep på keeper.

− Vi var også veldig gode offensivt, men vi klarte bare ikke å sette pucken i mål. Vi hadde vel fire stangskudd og alle sjansers mor på stillingen 2-2, fortsetter han.

Bedret selvtilliten

Skuffelsen var stor tross det ene poenget i den vanskelige bortekampen. Glomsaas mener det sier mye om hvor langt laget som ble nummer åtte forrige sesong har kommet.

LES OGSÅ:

Les også

Ny sesong av Iskrigerne: − Har du på deg feil genser blir du høvla over, enten du er juniorspiller eller trener

− Jeg hadde ikke trodd at vi skulle være så misfornøyde, men sånn er det altså blitt. Vi følte at vi burde slått Ringerike, så vi kommer fra denne kampen med bedre selvtillit enn vi hadde i forkant, sier Glomsaas.

Nå gjelder det bare å kopiere prestasjonen når de to lagene møtes igjen søndag. At lagets toppscorer Eduard Hartmann er hjemme med sin høygravide kone, gjør heller ikke saken noen enklere.

− Vi har en så stor drive i denne gruppen nå. Vi kommer til å klare oss fint, sier treneren.

Les også

  1. Ruben Smiths skade bekymrer Oilers

  2. Bergen Hockey snudde kampen i siste periode

  3. - Vi slikker våre sår, men pusser haglen

Les mer om

  1. Ishockey