Sport

Andreas Thorkildsen har null inntekter

Spydkaster Andreas Thorkildsens (33) private sponsorinntekter er borte og friidrettsforbundet støtter han ikke med noen stipender.

Andreas Thorkildsens har latt hår og skjegg gro den siste tiden.
  • Herman Folvik

– Nå har jeg null i inntekter. Jeg lever på oppsparte midler, sier Andreas Thorkildsen til Dagbladet.

Den skadeplagede kristiansanderen har ennå ikke fått full skikk på kroppen. I august i fjor ble han operert for hofteproblemene som han slitt med i lengre tid. Smertene gjorde at Thorkildsen avbrøt fjorårssesongen i juli.

Thorkildsen fikk beskjed av legene om at hofta kunne være grei ni måneder etter operasjonen, men slik ble ikke virkeligheten. Også denne sommeren måtte han innse at resten av året blir uten lange spydkast i konkurranser.

− Jeg har bestemt meg for å droppe resten av sesongen for å fokusere på et sterkt comeback i 2016, skrev Thorkildsen på sin Twitter-profil 8. juni.

Slik så det ut da Andreas Thorkildsen vant OL-gull i Athen i 2004.

Sørlendingen må fortsatt vente på comebacket, men han ser tegn til forbedringer.– De siste månedene har vært veldig oppløftende. Men jeg har innstilt med på at det ikke blir noen konkurranser denne sommeren. Det er bedre å gjøre oppbyggingsjobben skikkelig og bli helt restituert til ei normal sesongoppkjøring til vinteren.

Thorkildsen har i tillegg til OL-gullene har vunnet to EM-gull og et VM-gull. Ved siden har han også åtte NM-titler i spyd, samt seks kongepokaler. Spydkasterens lengste kast gjorde han på Bislett 2. juni i 2006 da han kastet 91,59 meter.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Andreas Thorkildsen