Sport

Isaksen storspilte i bittert BKT-tap - nå er nøkkelspilleren usikker på fremtiden

Den andre semifinalen i sluttspillet i volleyball ble en ekte thriller, men det ble ingen finaleplass for BK Tromsø.

Erlend Isaksen storspilte, men måtte likevel se finaleplassen ryke etter en thriller av en semifinale.
  • Lars Elvevold

Etter et bittert 2–3-tap borte mot Førde i første kamp var det et revansjesugent BKT-lag som entret Tromsøhallen lørdags ettermiddag.

Et entusiastisk hjemmepublikum fikk servert et fyrverkeri av en volleyballkamp, men det er Førde, og ikke BK Tromsø, som spiller finale i årets sluttspill neste helg mot TIF Viking.

Les også

BK Tromsø ga bort ledelsen – nå venter skjebnekamp på hjemmebane

BKT i føringen

Som i det første oppgjøret var det BK Tromsø som tok initiativet i kampen, og når Kristoffer Østvik avgjorde første settet til fordel for BK Tromsø var optimismen stor i Tromsøhallen. I første kamp tok BK Tromsø de to første settene, men Førde sørget for at det ikke ble noen reprise av det ved å vinne andre sett 25–21.

BK Tromsø vartet imidlertid opp med et gnistrende godt tredje sett der spesielt Kristoffer Østvik tidvis briljerte både i blokk og i angrep.

Det ga BK muligheten til å sikre et avgjørende golden set ettersom begge lagene ville ha vunnet en kamp hver. Det klarte de ikke. Førde, anført av sin gode kaptein Mathias Loftesnes, slo tilbake og vant settet 25–17.

Det betydde at kampen om finaleplassen skulle avgjøres med et femte og avgjørende sett der første lag til femten poeng ville sikre seg finalebillett. Det ble et dramatisk sett der lagene fulgte hverandre tett. Dessverre for BK Tromsø ble Førde et lite nummer for store og vant settet 15–13.

Les også

BKT sikret 2.-plass i serien og semifinalebillett til sluttspillet

Isaksen i storform

I tillegg til nevnte Østvik leverte Erlend Isaksen en stor kamp for hjemmelaget. 20 poeng ble det for 24-åringen fra Øksnes, som naturlig nok var skuffet etter kampen.

– Det er selvfølgelig utrolig kjedelig at det bikker feil vei. Vi er litt urolige i mottak og roter bort to-tre baller unødvendig, sier Isaksen, som likevel koste seg i Tromsøhallen.

– Det er slike kamper som er morsomme å spille. Førde gir oss alltid tøff og god motstand og kampene blir alltid underholdende, sier kantspilleren som var godt fornøyd med egen innsats, men som likevel ikke kan love spill for BKT også neste sesong.

– Jo, det var nok en av mine beste kamper i BK-drakten. Når det gjelder neste sesong så er det usikkert. Jeg er i ferd med å fullføre legeutdanningen og vet ikke hvor jeg vil få jobb etterpå. Får jeg jobb i Tromsø blir det nok vanskelig å holde seg unna volleyballen, men med turnusarbeid må det nok tilrettelegges en del. Vi må ha oss en prat, avslutter Isaksen.

Les også

Spiller dømte eget lag i elitekamp i volleyball: – Jeg ser jo at det med objektivitet kan spille inn

Sterkt ønsket videre av Broks

Trener Edgar Broks er naturlig nok meget interessert i å beholde Isaksen i klubben.

– Vi håper selvsagt voldsomt at han blir hos oss. Han er en nøkkelspiller for laget og har tatt syvmilssteg siden han kom til oss, sier BK Tromsøs mangeårige trener.

Broks var skuffet over å miste muligheten til å ta nok en kongepokal, men mener laget ikke har noen andre å skylde på enn seg selv.

– Når vi taper to kamper mot Førde så er de bedre enn oss. Sånn er det bare, selv om begge oppgjørene var veldig jevne. Vi mister rytmen i litt for lange perioder. Førde presser oss godt, men vi er tidvis for unøyaktige i servemottaket, sier Broks, som likevel var fornøyd med spillernes innsats.

– Innsatsen er upåklagelig og vi henter vi inn flere tilsynelatende umulige baller. For oss handler det om å lære av dette og finne svarene på hvorfor vi taper de avgjørende settene og misser i de avgjørende situasjonene. I dag er det bittert, men vi får bruke den bitterheten vi kjenner nå til å bli bedre i tiden som kommer, avslutter Edgar Broks.

Les mer om

  1. Volleyball
  2. Førde
  3. Tromsø