Kristoff sjanseløs da Groenewegen vant igjen: – Følte jeg gjorde en OK jobb

Alexander Kristoff beholder roen selv om han har misbrukt fem vinnersjanser i Tour de France.

Alexander Kristoff leverte nok en gang en hederlig plassering rett bak de aller beste i Tour de France.

AMIENS: Dylan Groenewegen vant etappen inn til Amiens etter en voldsom eksplosjon av en akselrasjon inne på oppløpet.

For Alexander Kristoff ble det nok en dag rett bak de aller beste. Han gikk i mål til 6. plass, men André Greipel og Fernando Gaviria ble senere deplassert etter et heftig oppgjør inne ved gjerdet de siste par hundre meterne.

Dermed blir Kristoff stående med en 4. plass.

– Jeg fikk ikke spurtet skikkelig. Jeg kom litt for langt bak inn på oppgjøret. Det var mye trøbbel inne på oppgjøret. Det var mange som holdt på å velte. Jeg måtte stoppe å tråkke mange ganger og fant ikke rytmen helt, sier Kristoff til det ventende pressekorpset utenfor UAE-bussen i sentrum av Amiens.

Dylan Groenewegen kunne feire sin andre etappeseier på like mange dager da han fosset forbi konkurrentene på oppløpet i hete Amiens.

Mistet all hjelp

Med en gjennomsvett drakt og skitt og støv fra veien på kroppen, forklarer han hvordan det kaotiske oppgjøret artet seg.

– Da Dan (Martin, lagkompis og UAEs sammenlagthåp) fikk problemer, måtte alle slippe seg til han og jeg fikk ingen støtte. Det er vanskelig å klare seg alene i en slik avslutning. Jeg følte jeg gjorde en OK jobb.

Dan Martin fikk problemer og var i bakken, da gikk det beskjed ut på lagets radio om at samtlige ryttere minus Kristoff måtte slippe seg ned til Martin for å taue ham inn og begrense tidstapet i kampen om den gule trøyen.

Da Martin kom til bussen hørtes et leven. Det var tydelig at iren var forbannet og frustrert da han lot sinnet gå ut over lagbussen.

Inne på oppgjøret lette Kristoff, som først tok Peter Sagans bakhjul, etter lukene og åpningene. De slet han med å finne. Det var ryttere på alle kanter.

Les også

Michael Rasmussen: – Jeg tror det er sannsynlig at vi får se den reneste Tour de France-vinneren noensinne, men sporten er ikke ren

Alexander Kristoff tok seg god tid til pressen etter dagens etappe til Amiens.

Intens kjemping

Inne ved gjerdet utkjempet Greipel og Gaviria en kamp som senere fikk begge strøket fra sine plasseringer.

– Det var mye kamp der, ja. Gaviria prøvde å ta en luke som ikke var der så det ut som. Han kjørte litt stygt. Han ville vinne akkurat som alle andre, men det så ut som han prøvde å dytte vekk Greipel. Det er lettere sagt enn gjort, Greipel er en kraftig kar, humrer Kristoff.

– Det virker som du beholder roen selv om du ikke vinner, spør Aftenbladet?

– Du har jo avskrevet meg, så da kan jeg ta det med ro. Jeg er ferdig som spurter, leste jeg.

– Det var dine ord!?

– Nja. Om noen år kanskje. Jeg får ikke gjort mer enn mitt beste. Hvis jeg hadde vært litt heldig i dag kunne det blitt veldig bra. Jeg klarte ikke å smette forbi. Men det føltes som om jeg hadde noe å spurte med, sier Kristoff.

Les også

Hushovd refser Tour de France-stjerne: – Sånn oppførsel går ikke an

Dan Martin tapte ett minutt og 16 sekunder til den gule trøyen etter uhellet ikke langt fra mål på den 8. etappen.

Tre sjanser igjen

– Men du går ikke helt i svart selv om du ikke vinner virker det som?

– Nei. Jeg vet med meg selv at når det klaffer bra, så kan det gå hele veien. Det er et veldig høyt nivå her. Det er mange spurtere her som hadde vunnet et hvilket som helst annet ritt. Men sånn er det. Det gjør det desto kulere når det går veien, svarer kristoff til Aftenbladet.

Han teller opp tre vinnersjanser til i årets Tour. Den siste i Paris søndag 29. juli når alt skal avgjøres.

– Forventer vi for mye av deg?

– Dere forventer mye, det norske folk forventer mye. Det er fint med forventninger, det betyr at jeg har prestert før. Jeg forventer selv at jeg skal prestere. Men jeg føler ikke jeg bommet i dag. En 6. plass (endret til 4. plass) er OK i dette selskapet selv om det ikke er de plasseringene jeg samler på, sier Kristoff.