Sport

Nytt tap for de norske håndballjentene

Tapte knepent for Frankrike natt til tirsdag.

Silje Waade og Norge tapte for Frankrike natt til tirsdag. Her i en kamp mot Danmark i EM 2016.

FRANKRIKE - NORGE 24–23

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte natt til tirsdag for Frankrike i den andre av to landskamper på én uke. Denne gangen ble sluttresultatet 23-24.

  • Les mer om Norges forrige tap her: Det er 24 år siden landslaget har scoret så få mål

De norske jentene ledet 12-10 til pause og hadde dermed håp om å revansjere 16-22-tapet fra forrige kamp. Slik gikk det ikke, opplyser Norges Håndballforbund på sine nettsider.

Norge var i ledelsen helt til 20-19, men så kom det tre tekniske feil på rappen, der Frankrike benyttet sjansene og kontret tre ganger.

– Ja, det ble også i denne kampen for mange tekniske feil, sier trener Mia Högdahl, som likevel ser lyspunkter ved kampen.

– Denne gangen var vi mye mer bestemt i de offensive aksjonene, mye mer på. Og defensivt var vi nok en gang godkjent, sier hun.

Også i denne kampen ble Marit Røsberg Jacobsen toppscorer med fire mål. Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og spilte hele andreomgangen.

– I kampene på Martinique har vi byttet mye og gitt alle spillerne, 15 i begge kampene, godt med spilletid, minst 25-30 prosent av kamptiden, sier Högdahl.

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal har imidlertid ikke spilt, siden hun pådro seg en lyskeskade under trening på hjemmebane før avreisen til Martinique.

– Hun er i fin fremgang, men det var ikke aktuelt å bruke henne i kampene. Vi ville ikke ta noen sjanse, sier Högdahl.

Neste oppgave for landslaget blir Golden League-turneringen i Danmark siste uken i september. Frankrike blir igjen motstander i tillegg til Danmark og Polen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball