Sport

Dragons satser på flere juniorer

Storhamar Dragons har handlet fra seg til ishockeysesongen.

JUNIORSATSING: Rune Gulliksen i Storhamar Dragons sportsutvalg, varsler lokal juniorsatsing i stedet for å kjøpe spillere fra klubber som går ut av eliteserien.
  • Terje Midttun

HAMAR (HA): At Tønsberg Vikings har søkt hockeyforbund et om å bli flyttet ned fra eliteserien til 1. divisjon, og sannsynligvis må fristille flere spillere, endrer ikke på det.

– Vi har knesatt et prinsipp for sesongen at vi skal ha tre femmere bestående av spillere som allerede har vært i klubben, pluss de nye vi har fått inn. I tillegg skal vi ha en ungdomsfemmer som fjerdefemmer. Vi mener det er riktig å gi NM-vinnere i U20 forrige sesong, en sjanse til å utvikle seg videre, framfor å hente inn spillere som kanskje er litt bedre enn de juniorene vi har. Det har vært jobbet godt i yngres avdeling og vi mener det er bedre at vi bidrar til å løfte de av juniorene som er interessert, videre på utviklingsstigen, sier Rune Gulliksen i Storhamar Dragons.

Pengene oppbrukt

Det er også en annen årsak til at det ikke blir hentet inn flere spillere utenfra:

– Vi har brukt opp pengene vi hadde avsatt til dette. Budsjettet for nyanskaffelser er tomt. Nå kjører vi med stram budsjettstyring, sier Rune Gulliksen.

Les også

Sponsorpengene renner inn i Dragons

Gulliksen som trente Storhamar på slutten av sesongen i vår og som endte med semifinaleplass, og som trente Tønsberg i eliteserien for to år siden, var klar over situasjonen Tønsberg-klubben befant seg i, men han ante ikke at det var så ille som det nye styret har avdekket nå.– Det betyr at det er to lag borte fra de lagene som var sportslig kvalifisert for å spille i eliteserien. Jeg synes det trist for Tønsberg

Vikings og Rosenborg, men det

er også trist for norsk hockey.

Det viser at det har drevet alt

for ambisiøst og at det har vært satset for hardt i forhold til forutsetningene. Kjedelig, sier Gulliksen og føler seg sikker på at Storhamar er inne på noe riktig med knallhard satsing på egne yngre spillere.

Veldig mye bra i yngres

– Vi har et knippe spillere fra fjorårets U20-lag som jeg mener kan nå langt dersom de er villige til å legge ned den innsatsen som må til. Foreløpig ser vi på 96-årgangen, men det er flere lovende emner også i 1997-årgangen som kan gjøre at Storhamar langt på veg kan bli selvforsynt med spillere de kommende årene. Poenget nå, må være å bygge opp disse spillerne til å bli såpass gode at de kan avløse veteranene i dagens A-stall når den tiden kommer. Det er i alle fall det vi tar sikte på den linja vi har lagt oss på. Av den grunn har vi også valgt bort å kjøre tryout (kamper der nye spillere får vise seg fram), sier Rune Gulliksen.

Les også

  1. Krymper ikke serien tross problemene i hockey-Norge

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Storhamar