Sport

Én av disse kan overta etter Thoresen

Sjur Robert Nilsen mener Oilers-jobben er interessant for alle ishockeytrenere. – Uaktuelt, sier Espen «Shampo» Knutsen. – Det hadde vært gøy, svarer Oilers-assistent Pål Gulbrandsen.

AKTUELLE? Nåværende Oilers-assistent Pål Gulbrandsen og tidligere Leksand- og Sparta Sarpsborg-trener Sjur Roberg Nilsen skal være aktuelle som Petter Thoresens erstatter.
  • Kurt Arne Nilssen

Fredag kom beskjeden. Petter Thoresen er ferdig som Oilers-trener etter denne sesongen. Han overtar landslaget 1. juni 2016. Det betyr at Oilers-ledelsen nå starter arbeidet med å finne ny trener.

-Vi har en liste med aktuelle trenerkandidater. Nå har vi god tid på oss til å gjøre dette grundig. Jeg tror Oilers er en attraktiv arbeidsplass i europeisk hockey. Vi har et åpent perspektiv og leter i både inn— og utland, sier sportsdirektør Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Petter Thoresen har trent Oilers siden 2009. Tiden i Stavanger har vært en sammenhengende suksess - med to seriemesterskap, fem NM-gull og sterke prestasjoner i Europa. Klubben har vokst til å bli den klart største i Norge – med en årlig omsetning på nesten 100 millioner kroner. Forventningspresset fra omgivelsene er stort.

Sjur Robert Nilsen fikk nylig sparken i den svenske klubben Leksand og er dermed ledig på markedet.

Sjur Robert Nilsen ledig-Alle som driver med idrett ønsker å vinne. I Stavanger ligger forholdene til rette for det. Det er gode ressurser, og da tenker jeg ikke bare på de økonomiske, men også på de menneskelige. Organisasjonen er sterk og interessen rundt klubben stor. Det er ingen tvil om at det å trene Oilers er en veldig interessant jobb. Den bør være interessant for alle trenere, sier Sjur Robert Nilsen til Aftenbladet.

Den tidligere Sparta og Leksand-treneren er kanskje den fremste kandidaten i Norge til å ta over Oilers etter Thoresen. Han var assistent under Lenny Eriksson da Sparta slo Petter Thoresens Oilers i NM-finalen i 2011, med 4-1 i kamper.

-Thoresen har gjort en fantastisk bra jobb i Stavanger. Han kom på et tidspunkt da forholdene lå til rette for å vinne. Han har hatt et godt lag og vunnet mye. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en god jobb for landslaget også. Filosofien er nok ikke så ulik fra den Roy Johansen har stått for. Sånn sett kan det være lurt å gå for Thoresen nå, sier Nilsen som inntil nylig trente Leksand på nivå to i Sverige.

Pål Gulbrandsen har vært assistenttrener under Petter Thoresen siden 2009.

Assistent blir hovedtrener?Oilers-assistent Pål Gulbrandsen har gått en god skole under Petter Thoresen – og føler seg klar dersom Oilers velger å gå for ham.

— Jeg er veldig glad på Petters vegne. Jobben som landslagssjef er den største jobben man kan ha hockey-Norge. Dette er et bra valg for Norge og moro for Petter, sier Pål Gulbrandsen – som har vært assistenttrener under hele perioden til Thoresen i Oilers.

- Har du lyst til å overta som hovedtrener etter Thoresen?

— Det blir det opp til andre å vurdere. Jeg har tidligere uttalt at jeg på et eller annet tidspunkt kunne tenke meg det. Det hadde vært gøy og jeg føler meg klar til å mestre en slik oppgave, men andre får avgjøre om det skal skje nå.

Ansettelsen av Thoresen som landslagssjef kom ikke som noen stor overraskelse på Gulbrandsen. Han har visst hva som har foregått i kulissene.

— For min egen del så mister jeg en god kollega som jeg har hatt et veldig godt samarbeid med. Han er en utrolig dyktig trener. Denne epoken er ikke ferdig, vi har fortsatt mye vi skal gjøre denne sesongen. Jeg er sikker på at når jeg ringer Petter senere i dag så vil han snakke mest om kampen mot Stjernen på lørdag, sier Gulbrandsen.

Espen "Shampo" Knutsen sier at det uaktuelt for ham å bli Oilers-trener. Den nåværende Vålerenga-treneren gir seg i jobben etter sesongen og blir da daglig leder i osloklubben.

Shampo: — UaktueltVålerenga-trener Espen Knutsen avviser at det er aktuelt å flytte til Stavanger for å overta laget som har vunnet fire strake NM-gull.

— Nei, ikke i den situasjonen vi er i nå. Jeg skal inn i en sportssjefrolle neste sesong og vi skal flytte inn i ny arena. Det er helt umulig for meg å flytte til Stavanger, sier Knutsen til Aftenbladet.

-Er du ikke lei av å trene et lag som taper så ofte?

-Hehe, nei. Når vi kommer inn i ny arena og får bedre økonomi og fasiliteter, tror jeg også vi blir et vinnerlag, svarer Knutsen.

Pål Haukali Higson ønsker ikke å kommentere hvem som står på klubbens liste over aktuelle kandidater til trenerjobben:

— Jeg tror ikke vi skal begynne å diskutere den listen offentlig, sier Higson.

- Er Sjur Robert Nilsen en mann dere vurderer?

— Vi ønsker ikke å utelukke noen. Vi ønsker å gå inn i dette med blanke ark. Derfor blir det feil av meg å kommentere aktuelle navn.

Oilers-eier Tore Christiansen sier følgende:

— Higson har lovet å sette sammen en liste ganske kjapt. Jeg er helt sikker på at både Sjur Robert Nilsen og Pål Gulbrandsen står på den. Men det kommer sikkert ti andre til å gjøre også, sier Tore Christiansen.

- Når håper dere å ha en ny trener klar?

— Før vi vinner byttå til våren.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers