VG: Knockoutnemnda går av i protest mot nye regler

Mener knockout-forskriften ikke ivaretar utøvernes sikkerhet på en god nok måte.

Cecilia Brækhus og Anne Sophie Mathis promoterte nylig det kommende boksestevnet i Oslo Spektrum. I kjølvannet av endringer i lovverket har Knockoutnemnda valgt å legge ned sine verv.

Knockoutnemnda har nedlagt sine verv, ifølge VG. Nemnda gjør dette i protest mot de nye reglene som tilrettelegger for proffboksing i Norge.

Medlemmene i godkjenningsnemnda for organisert kampaktivitet som tillater knockout, også kalt knockoutnemnda, fratrer sine verv, skriverVGlørdag.

Les også

Helleland om knockout-loven: - Regjeringen endrer forskriften

I et brev avisen har fått tilgang til, skriver nemndas medlemmer at de «ikke finner det mulig å fortsette i sine verv så lenge knockout-forskriften ikke bidrar til å ivareta utøvers sikkerhet på en bedre måte».

16. september vedtok regjeringen fredag de varslede endringene i knockoutforskriftene i boksing. Det betyr blant annet at maksimalt tillatt kamplengde økes fra 12 til 34 minutter og at aldersgrensen heves fra 34 til 40 år. Det gjør at Cecilie Brækhus kan bokse en normal proffkamp under «The Homecoming» i Oslo 1. oktober.

Les også

Brækhus-kampen ikke i fare

Knockoutnemnda viser i sitt brev til sitt høringssvar om de nye reglene.

– Nemnda mener at endringen i knockoutforskriften langt på vei tilsidesetter det formål knockout-loven var satt til å oppfylle, heter det i brevet, ifølge VG.

(©NTB)