Sky-sjefen: - Froome eller andre ryttere tar ikke ut laget

Holder døren åpen for Bradley Wiggins i Tour de France.

Forholdet mellom lagkameratene Bradley Wiggins og Chris Froome har kjølnet. Begge har hver sin sammenlagtseier i Tour de France.

Bradley Wiggins har gitt opp håpet om å sykle sommerens Tour de France. Samtidig benekter Sky-sjef David Brailsford at noen ting er avgjort rundt britenes laguttak.

Wiggins vant Tour de France i 2012 med lagkamerat Chris Froome like bak seg i sammendraget. Siden dobbeltseieren for to år siden har mye skjedd. Nå skal de to britene nærmest ha et ikke-eksisterende forhold.

Les også

Froome åpnet med temposeier i Dauphiné

Nylig uttalte Wiggins til BBC at han neppe sykler årets Tour de France. Lagkaptein Froome, som vant touren i 2013, skal ha ønsket å ha med seg Richie Porte i stedet. Av den grunn har Wiggins gitt opp håpet, men Sky-sjefen vil det annerledes.— Til tross for at det inntrykket er blitt skapt, er ikke laget tatt ut ennå. Det er jeg som skal ta avgjørelsen om hvem som er med på laget. Rytterne kan komme med forslag, men de tar ikke ut laget. Det vil de aldri gjøre, sier Brailsford.

Gnisninger

Froome sykler mandag annen etappe i Critérium du Dauphiné, rittet som blir ansett for å være det ultimate oppkjøringsrittet før Tour de France. Det gjør ikke Wiggins, som i stedet skal sykle Sveits rundt.

Les også

Wiggins får ikke sykle Tour de France

De første gnisningene mellom Wiggins og Froome kom allerede under touren i 2012. Froome skal under rittet ha nektet å følge ordre fra Wiggins. Fjorårsvinneren gjorde også et forsøk på å rykke fra Wiggins på den 11. etappen, noe som ikke ble tatt godt imot.— Beslutninger rundt tillit og harmoni er viktige, men samtidig vanskelige. Jeg snakker ikke bare om forholdet mellom Bradley og Chris, men harmonien mellom ryttere og støtteapparat, sier Brailsford.

(©NTB)