Hushovd bekymret for den grønne trøya

Thor Hushovd sier det rett ut. Skal han vinne den grønne trøya i Tour de France, må han skjerpe seg i spurtene.

Thor Hushovd beholdt den grønne spurttrøya i Tour de France etter 10.-plassen på fredagens etappe, men er nå bare fire poeng foran Alessandro Petacchi.

Les også:

Det er langt til podiet i Paris og etter dagens etappe er Hushovd klar på at han må bedre spurtene hvis han skal stå der i grønt etter rittet.

— Hvis jeg fortsetter å spurte slik, vinner jeg ikke den grønne trøya. Det er helt sikkert, sier Thor Hushovd til TV 2 etter målgang.

Presses av Petacchi

Han leder nå kampen om den grønne trøya med bare fire poeng til Alessandro Petacchi fra Lampre-laget. Men Hushovd har nå tapt terreng på de rene spurtetappene de siste dagene. Det som virket som en meget overlegen start har nå utviklet seg til å bli et kappløp mellom flere sprintere.

Mark Cavendish er også voldsomt på vei opp. Han er nå 33 poeng bak nordmannen.

- Frustrerende

Hushovd var frustrert etter målgang der han misberegnet plasseringen før målgang. Det var en svært krevende avslutning som krevde gode posisjoner. Der misset spurtkanonen fra Grimstad.

- Jeg havnet altfor langt bak med Brett Lancaster. Jeg kom aldri frem. Jeg hev etter pusten i går, i dag følte jeg ikke pusten engang. De dagene er frustrerende. Det er greit å ikke mislykkes når ikke beina vil, men nå gjorde jeg feil og det er frustrerende , sier Hushovd.

10.- plassen viste at han var sjanseløs mot Mark Cavendish som nå for alvor er med i kampen om den grønne trøya og favoritt til flere etappeseirer.

Tvilte aldri på Cavendish

HTC-Columbia-sjef Bob Stapleton var meget fornøyd med seieren og sier at han aldri har tvilt på at Cavendish skulle komme tilbake.

— Renshaw og Cavendish surfet bare gjennom feltet. Det er mye å være fornøyd med for tiden, sier Bob Stapleton.

Han mener at reaksjonsmønsteret til Cavendish er en del av slik briten bare er.

Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med sin åttendeplass. Han var greit fornøyd selv om han også taktisk bommet i spurten.

— Det var en kjapp inngang mot spurt. Jeg mistet mistet Geraint Thomas som skulle kjøre opptrekk. Det er gøy å være med blant toppene, men jeg kan ikke være blant dem hver dag, så jeg er godt fornøyd, sier Team Sky-rytteren.