Sport

Forrige gang dominerte de. I natt ble det en stor nedtur for Bergens triatleter

Hverken Kristian Blummenfelt eller Gustav Iden nådde opp i Japan.

INGEN SUKSESS: Kristian Blummenfelt måtte bryte etter sykkeldelen i triatlonrunden i Yokohama. Hanna Kristin Hjardar

 • Reidar Løfaldli
 • NTB

Etter den enorme bragden under løpet på Bermuda i april, gikk det dårligere for det norske triatlonlandslaget under verdensserierunden i Japan lørdag.

Bergenserne Kristian Blummenfelt og Gustav Iden måtte begge bryte i Yokohama, mens Casper Stornes fra Askøy ikke stilte til start. Blummenfelt brøt etter et fall på sykkeldelen, mens Iden brøt på løpedelen etter å ha fått problemer med pusten.

Blummenfelt hadde to strake tredjeplasser i Yokohama å se tilbake på før lørdagens konkurranse, men klarte ikke følge opp de siste årenes sterke resultater.

Nattens konkurranse ble altså en stor norsk nedtur etter forrige runde i Bermuda. Der satte Stornes, Blummenfelt og Iden en solid støkk i hele triatlonmiljøet. Stornes stakk av med seieren, mens de to bergenserne tok plassene bak. Norge ble da første nasjon til å ta samtlige pallplasser i en VM-runde på herresiden.

Verdensserien er det øverste nivået i triatlon, og nivået er enda høyere enn i en ordinær verdenscuprunde.

Les også

Casper (21) fra Askøy vant sensasjonelt: – Denne seieren kom ett eller to år før jeg trodde

Spansk på toppen

Mario Mola var bestemann i Japan og vant i Yokohama for tredje år på rad. Spanjolen vant foran Jacob Birtwhistle fra Australia og sin landsmann Fernando Alarza, skriver World Triathlon Series på sin hjemmeside.

Norges eneste deltaker i kvinneklassen i Yokohama, Lotte Miller, gjennomførte sin konkurranse på under to timer. Det er en meget sterk tid, selv om det bare holdt til en 26. plass i den raske løypa. Som på Bermuda var det Flora Duffy fra nettopp Bermuda som vant kvinneklassen. Amerikanske Katie Zaferes ble nummer to og britiske Non Stanford nummer tre.

Konkurransen i Yokohama var over den olympiske distansen og besto av 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Det var triatlonkurranse nummer tre i årets VM-serie.

Les også

Triatlonpresidenten om bergensbragden: – Alle tre er pallkandidater i OL

Medaljekandidater

Kvalifiseringen for Tokyo-lekene startet med løpet i Yokohama nå i helgen, og strekker seg til mai 2020.

President i Norges triatlonforbund, Arild Mjøs Andersen, uttalte etter løpet i Bermuda at alle de tre hordalendingene er medaljekandidater i OL 2020.

– Det er viktig å få en god start. Om alle tre skal klare kravet, så må de være topp-30 i verden, sa Arild Tveiten, sportssjef i Norges Triatlonforbund, til Bergens Tidende tidligere i år.

– Vi er helt klart OL-kandidater. Det er omlag syv løp, både verdenscup og VM-serie, hvor man kan samle poeng per år. Pallplass betyr mange poeng, sier Blummenfelt.

Les mer om

 1. Triatlon
 2. Kristian Blummenfelt
 3. Gustav Iden

Relevante artikler

 1. SPORT

  Casper (21) fra Askøy vant sensasjonelt: – Denne seieren kom ett eller to år før jeg trodde

 2. SPORT

  OL-håpet fra Bergen har gått et år uten toppresultater

 3. SPORT

  Triatlonpresidenten om bergensbragden: – Alle tre er pallkandidater i OL

 4. SPORT

  En av disse håper å håve inn 275.000 kroner lørdag

 5. SPORT

  Lokale utøvere imponerte i OL-test

 6. SPORT

  Blummenfelt satset alt i siste VM-runde – holdt ikke helt inn