Sport

Gangnes på tredje bak suverene Prevc

Sloveneren satte bakkerekord, vant med snaue 20 poeng i Engelberg og er soleklar favoritt før Hoppuka.

FRA ANDRE TIL TREDJE: Kenneth Gagnes lå på andreplass etter første omgang, og datt ned en plass på den endelige resultatlisten, men var allikevel fornøyd med en pallplass. Foto: AP

Hoppsjef Clas Brede Bråthen sier det norske hopplandslaget er i rute til årets tysk-østerrikske hoppuke.

Peter Prevc var suveren og satte ny bakkerekord da han vant søndagens verdenscuprenn i Engelberg. Kenneth Gangnes kom på tredjeplass etter et godt førstehopp.

– Jeg er veldig godt fornøyd, og vi henger godt med selv om ingen av hopperne tar ut sitt makspotensial, sa Clas Brede Bråthen til NTB etter rennet.

BAKKEREKORD: Peter Prevc sikret seieren med et hopp på 142 meter. Det er ny bakkerekord i Engelberg. Foto: AP

Ser fram mot hoppukaNå venter hoppuka for Bråthen og det norske hopplandslaget. Til de fire prestisjetunge rennene er det norske laget i rute, skal en tro Bråthen.

– Vi er veldig godt rustet, sa han søndag.

Norge har i utgangspunktet seks plasser til hoppuka, men de tre beste i kontinentalcupen (nivået under verdenscupen) får en ekstra plass for sin nasjon.

Halvor Egner Granerud endte på annenplass i kontinentalcupsammendraget og sikret Norge en ekstra plass i hoppuka. Den plassen får han selv.

Krevende forhold

Under søndagens verdenscuprenn i Engelberg, svevde Peter Prevc ned til 142 meter og ny bakkerekord i finaleomgangen. Sloveneren ledet etter første omgang og vant i suveren stil med sitt finalehopp. Østerrikske Michael Hayböck kom på annenplass, hele 19,4 poeng bak Prevc. Kenneth Gangnes lå på annenplass etter første omgang, men klarte ikke å følge opp hoppet på 135 meter i finaleomgangen. Han slo av tre meter og endte på tredjeplass.

Også Johann Forfang slo av etter første omgangs hopp på 136 meter og landet på 131 meter i finaleomgangen. Han endte på fjerdeplass.

Finaleomgangen ble ingen stor omgang for de resterende norske hopperne. Både Tom Hilde (119 meter) og Andreas Stjernen (117,5) hadde dårlige forhold da de satte utfor bommen. Daniel-André Tande hoppet 123 meter i finaleomgangen og endte på 16.-plass. Hilde og Stjernen endte på henholdsvis 24.— og 29.-plass.

– Ekstremt krevende forhold gjør at småting gir store utslag, oppsummerte Bråthen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Hopp