Sport

Ulriksen ut på båre da Oilers slo Vålerenga

Rivaleriet mellom Oilers og Vålerenga er tilbake for fullt. Det ble fysisk og høydramatisk, og det endte med at Oilers inntok tabelltopp.

Oilers gikk seirende ut av det fysiske oppgjøret i DNB Arena. Foto: Pål Christensen

 • Lars Hjalmarsson

Oilers-Vålerenga 2–1:

DNB Arena: Det var knyttet store forventninger til oppgjøret mellom Oilers og Vålerenga. Det lå en ekstra gnist i oppgjøret i form av at den som vant, ville innta førsteplass på tabellen.

Første periode ble en jevnspilt affære, med få avblåsninger. Etter 14 minutter var det nesten spilt 12 minutter effektiv hockey. Ingen av lagene klarte å feste grepet før i slutt minuttene av perioden.

Vålerenga pådro seg to tominuttere etter hverandre og Oilers fikk dermed sjansen til å legge press i overtall. De klarte å presse, men ikke å score. Dermed gikk lagene i garderoben med 0–0 på tavla.

Patrick Stig Hylland Ulriksen måtte fraktes ut på båre i andre periode. Foto: pål Christensen

Ulriksen ut på båre

Fire minutter ut i andre periode nådde DNB Arena kokepunktet. Patrick Stig Hylland Ulriksen blir liggende med tilsynelatende store smerter etter en takling fra Martin Nikolai Røymark. Røymark ble sendt i garderoben, Ulriksen ble båret ut på båre.

I det påfølgende overtallet la Oilers press på gjestene. Og da Vålerenga pådro seg enda en tominutter ble presset for stort. Mario Lucia og Brandon Louis Burlon noterte seg med assist da mannen med gullhjelmen, Jacob Lagacé satt pucken i mål.

Vålerenga la press på vertene for en utligning, men i sluttsekundene av perioden gled Dennis Løvold Sveum gjennom som en varm kniv i smør. Steffen Søberg gikk ned på første stolpe, Sveum la pucken på andre. 2–0 til pause.

Oilers rir av presset

I tredje periode hadde Vålerenga funnet et nytt gir. I seks minutter forsvarer Oilers seg glimrende, men da Så Marcus Karlsen Ekberg kombinerer med Axel Eidstedt og finner Andreas Stene får gjestene uttelling.

Dermed ble det en høydramatisk avslutning på kampen. Vålerenga fortsatte å presse. Oilers skapte gode sjanser på kontringer. Oilers klarte å ri av presset, kampen endte 2–1.

Les mer om

 1. Stavanger Oilers
 2. Vålerenga hockey
 3. DNB Arena

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Ulriksen ut på båre: – Heldigvis går det bedre enn det så ut som

 2. SPORT
  Publisert:

  Oilers med full kontroll på egen is

 3. SPORT
  Publisert:

  Oilers slo Vålerenga etter straffemaraton

 4. SPORT
  Publisert:

  Utestenges fem kamper etter takling på Oilers-spiller

 5. SPORT
  Publisert:

  Dramatisk toppkamp: Oilers vant etter overtidsdrama – mistet tre spillere med skade

 6. SPORT
  Publisert:

  Oilers tok sin sjuende strake hjemmeseier i amper toppkamp mot Frisk