Sport

– Jeg har alltid følt meg inkludert her i Norge, og er veldig takknemlig for det

Men selv om landslagspadleren Hakeem Teland (22) knapt har opplevd rasisme selv, har han fått øynene opp for hvor omfattende problemet er.

På grunn av koronapandemien har kristiansanderen Hakeem Teland måttet utsette til neste år målet om finaleplass individuelt og med lagbåt i U23-EM og U23-VM.

– Jeg har alltid følt meg inkludert her i Norge og er veldig takknemlig for det samfunnet vi har. Men i det siste har jeg fått mer med meg hva som skjer utenfor min egen «idrettsboble», sier Teland.

Kristiansanderen er blant landets beste padlere og har som mål å kvalifisere seg til sommer-OL i 2024. Fram til koronakrisen har han trent målrettet og levd i den nevnte «boblen». Spise, sove, trene har vært mantraet, ispedd noen sosiale aktiviteter. Da det ble klart at årets sesong nærmest vil gå fløyten, skrev han et innlegg i Lokalsporten om at han har trent for bra til å legge seg på latsiden. Han brettet opp ermene og langt på vei opprettholdt «boblen». Da afroamerikanske George Floyd døde 25. mai som følge av politibrutalitet i USA, tok Teland det innover seg.

Les hele saken med abonnement