Sport

Ny Oilers-seier i NM-finalen - Thoresen raste mot dommerne

(Storhamar – Stavanger Oilers 1–2, 0–2 i kamper) Stavanger Oilers er i ferd med å feste grepet om NM-pokalen etter en ny seier over Storhamar. Patrick Thoresen (38) mener dommerne har en agenda mot hans lag.

SEIERSBRØL: Tommy Kristiansen jubler etter seieren over Storhamar.
  • Magnus Gamlem, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Stavanger Oilers ble seriemester i ishockey og har fortsatt storspillet i sluttspillet. Nå er rogalendingene i ferd med å feste et grep om NM-tittelen også.

I første kamp i NM-finalen feide de Storhamar av banen med 6–0. Onsdag fulgte de opp med en ny sterk seier.

Etter at dommeren hadde blåst av kampen, brøt det ut et masseslagsmål på banen. Patrick Thoresen var blant de involverte og han var også hissig i intervjusonen etter kampen.

Der langet han ut mot dommerne. Utvisningen av Josh Nicholls etter en situasjon med Patrick Ulriksen i tredje periode var blant det Thoresen reagerte på.

– Fløyta er svart nå, rød når vi møter Stjernen. Og den er blå når vi møter Vålerenga, sier Thoresen til Hamar Arbeiderblad.

– Jeg synes det er jævlig bemerkelsesverdig at dommere som ikke har levert gjennom hele serien, plutselig står i en finale og dømmer, sier Anders Gjøse om dommerne.

Kampen ble dømt av Christian Bo Persson og Karl Erik Robert Öberg Hallin. Førstnevnte svarte på tiltale i pressesonen.

– Jeg mener at det er en situasjon han kan, og bør, unngå. Når han setter seg i den situasjonen gjør han det vanskelig for oss å ikke blåse, sier Persson om kritikken fra Thoresen.

AMPERT: Flere spillere ble involvert en heftig knuffing etter kampslutt.

Fem minutter ut i andre periode kom oppgjørets første scoring da gjestene fra Stavanger tok ledelsen. Steven Whitney vendte opp på kanten og sendte pucken i retning Martin Lefebvre. I tett duell med Storhamar-forsvarerne, fikk kanadieren kriget inn pucken.

– Det var veldig viktig. Det gir selvtillit og noe å bygge på, sa Daniel Bøen Rokseth i pauseintervjuet med TV 2.

Storhamar var nære en utligning ved flere anledninger, men Henrik Klemetsen Holm i Oilers-buret var i det umulige hjørnet.

– Han har flere kampvinnende redninger. Han redder oss gang på gang. Han er helt unik, roste lagkamerat Daniel Rokseth i pauseintervjuet.

I tredje periode klarte derimot ikke Holm holde unna for Storhamar-presset lenger. Lagets store spiller, Patrick Thoresen, utlignet med en frekk avslutning, og jubelen sto i taket arenaen.

Syv minutter før slutt stilnet imidlertid publikum igjen. Whitney feide pucken i krysset og avgjorde kampen.

Oilers har tatt seg til NM-finalen etter seire over Ringerike og Sparta Sarpsborg. Storhamar har beseiret Vålerenga og Stjernen på veien.

NM-finalen avgjøres over syv kamper, sett at ingen av lagene har avgjort før den tid. Neste kamp spilles fredag.

Les også

  1. Ukrainske Hlib (19) og russiske Nikita (19) spiller og lever sammen

  2. Utestengt fra tre semifinaler: – Langt over streken