Sport

Kristoff til lagkamerat: – Det var fullstendig kamikaze

NYBORG (VG) Alexander Kristoffs sjef var misfornøyd etter å ha sett laget falle fra hverandre i finalen på den andre etappen av Tour de France.

– BLE FOR REDD: Det mente Kristoff selv etter målgang. Her er han i samtale med lagkamerat Andrea Pasqualon.
 • Anders K. Christiansen, VG
  Journalist, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg er ikke fornøyd. Vi må bli skarpere. Vi må være bedre, sier Wanty-leder Aike Visbeek til VG i målområdet i danske Nyborg.

Han satt i en lagbil uten nettforbindelse da Alexander Kristoff mistet både lagkamerat Adrien Petit og Andrea Pasqualon etter en nestenvelt én kilometer før mål.

Derfor ville han ikke utdype tankene sine før han hadde fått analysert innspurten på TV og snakket med rytterne.

Da Kristoff skulle forsøke etablere kontakt med Pasqualon igjen inn mot den siste svingen, ble nordmannen skviset ut av posisjon på nytt. Da var det game over.

Etterpå snakket de to ut om det som hadde skjedd, begge mens de «varmet ned» på hver sin rulle utenfor Wanty-bussen.

– Jeg forsøkte alltid å komme tilbake til deg. Men det var så galskap. Det var kamikaze. Fullstendig kamikaze, forklarte Kristoff.

Les også

Jakobsen vant to år etter skrekkvelten: – Vil takke alle som har hjulpet meg

Han føler at formen er god tidlig i årets Tour de France, men måtte se spurtstjernen Fabio Jakobsen stikke av med seieren. 

Jakobsen ble tatt ut på bekostning av spurtikonet Mark Cavendish. Det økte presset på Quick Step-sjef Patrick Lefevere (67) i forkant av årets Tour. Utenfor lagbussen ga den rutinerte lederen uttrykk for både glede og irritasjon i dag:

– Jeg er en glad mann. Det var mye kritikk for valgene jeg tok. Nå må alle holde kjeft. Det er som Abba synger: «The Winner Takes It All». Vinneren har alltid rett, sa Lefevere på spørsmål fra TV 2s journalist.

Kristoff ble ingen vinner i Nyborg i ettermiddag. Han mener likevel det er mulig å hamle opp med de aller beste utover i rittet:

– Ja, jeg tror det, når vi kommer litt lenger ut i rittet og folk ikke er så freshe lenger. Og når det kanskje er litt hardere inn mot målgang. Nå ble det litt for enkelt. Det ble veldig kaos og noen tok litt mer risiko enn andre, sier han til VG.

HEDRET: Sven Erik Bystrøm på podiet i Nyborg.

Lagkompis Sven Erik Bystrøm kom seg med i dagens første brudd og stakk til slutt fra Magnus Cort Nielsen (EF). Tre mil før slutt av det imidlertid over, nordmannen ble hentet etter en lang dag i front.

Bystrøm ble belønnet med prisen for dagens mest agressive rytter, og en tur på podiet i Tour de France i 18-tiden.

– Det var fantastisk å oppleve folkehavet og folkelivet her. Det var utrolig mange fans, også norske. Stemningen var utrolig det var vanskelig å høre det de sa på radioen, så man kjører litt i blinde. Men man motiveres av folkelivet. Det var kult, sier han.

Les også

Hemmelig Tour-avtale vekker reaksjoner

Bystrøm er blant annet U23-verdensmester fra Ponferada i 2014, men rangerer dagen i dag som topp 5 i karrieren.

– Jeg kommer til å prøve igjen. Det må nok kjøres opptrek for Alex (Kristoff) også, men det er 19 etapper igjen, og mulighet til å gjøre begge deler. I dette laget får jeg muligheter jeg ikke ville fått i UAE, sier Bystrøm - og sikter til laget han og Kristoff syklet for frem til årets sesong.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5