Sport

Djokovic: – Ruud fortjener å være her

Novak Djokovic (34) synes at Casper Ruud (22) har hatt et imponerende 2021 på tennisbanen. Mandag møtes de i første kamp av den prestisjefylte ATP-finalen.

GODE BUSSER: Casper Ruud og Novak Djokovic i Italian Open nylig.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Han fortjener å være her. Han har hatt et imponerende år, og han har vunnet mye, sier serberen ifølge NTB.

– Han er dedikert til sporten. Han har ikke så mye å tape siden det er hans første gang, og han ønsker nok å starte med seier, så han vil gi sitt ytterste.

Casper Ruud er altså klar for sin første ATP-finale og er også den yngste av de åtte. Han har kommet i gruppe med med Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas og Andrej Rubljov.

Les også

Ruud klar for ATP-finalen: – Veldig stort

De to beste går videre til semifinale. Neste søndag kåres vinneren, som stikker av med mellom 15 og 20 mill. norske kroner.

Fjorårsvinneren Daniil Medvedev er i den andre gruppen, som ellers består av Alexander Zverev, Matteo Berrettini og Hubert Hurkacz.

Casper Ruud møtte Djokovic i semifinale i Masters i Roma i fjor. Serberen vant 7–5, 6–3. Nordmannen har tatt store steg siden den gang, men Djokovic har hatt en meget sterk sesong og har vunnet tre av fire Grand Slam-titler - Australian Open, French Open og Wimbledon, mens han tapte finalen i US Open.

– Casper en av de mest hardtarbeidende på touren. Han har vært en av de mest stabile spillerne i år, sier Djokovic til NTB.

Fem av Ruuds seks ATP-triumfer er kommet på grus, mens ATP-finalen går på hardcourt - men Ruud har gjort en veldig god høst på hardcourt.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud
  3. Novak Djokovic