Østberg får ikke bli med på Italia-samling

Ingvild Flugstad Østberg (30) er fortsatt ikke sterk nok til å trene i høyden. Hun uteblir dermed fra langrennslandslagets samling i Livigno og Val Senales.

Ingvild Flugstad Østberg på trening i Holmenkollen i fjor sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB

Det får NRK bekreftet fra langrennssjef Espen Bjervig. 21. oktober reiser langrennslandslaget til årets siste høydesamling.

– Ingvild er ikke sterk nok til å dra på et høydeopphold nå. Totalbelastningen det er å dra og trene i høyden er for stor, sier han.

Østberg har slitt med helsa de siste to årene. I november 2019 måtte hun ta en pause fra verdenscuprenn fordi hun ikke oppfylte kravene i den obligatoriske helsetesten. Hun gjorde comeback på nyåret i 2020, men gikk glipp av hele forrige sesong etter å ha pådratt seg to tretthetsbrudd.

Østberg er tatt ut i elitelandslaget til tross for helseutfordringene rundt ernæring. Bjervig håper å få se henne på startstreken i vinter.

– Dette er likt for alle som skal representere Norges Skiforbund. De må ha godkjent helseattest. Men jeg håper vi får se henne på startstreken til vinteren og i OL, sier han.

Østberg gikk sitt forrige verdenscuprenn i finske Lahti i mars 2020. OL i Beijing går i høyden og starter 4. februar.