Pogba klar for Juventus

Den franske verdensmesteren Paul Pogba har signert med den italienske storklubben Juventus. Han blir hentet gratis til klubben for andre gang.

Paul Pogba da han ankom Juventus medisinsk anlegg i helgen.

Det melder Juventus på sine nettsider mandag. Pogbas kontrakt i Manchester United gikk ut etter sist sesong, og i juni ble det klart at den ikke kom til å bli forlenget.

29-åringen har de siste ukene vært koblet til flere europeiske storklubber, men til slutt falt valget på Juventus. Pogba forlater dermed United og signerer gratis for Juventus for andre gang i karrieren.

Etter å ha tilbrakt flere år i Uniteds ungdomsavdeling gikk turen videre til Juventus i 2012. Franskmannen spilte i Torino-klubben fra 2012 til 2016, før han ble hentet tilbake til United som den gang verdens dyreste fotballspiller.

I den røde delen av Manchester var Pogba med å vinne ligacupen og europaligaen i 2017, men endte uten et eneste ligatrofé i løpet av sine siste fem sesonger med klubben. Pogba har totalt 233 kamper og 39 mål for de røde djevlene.

I 2018 var han sentral da Frankrike vant VM i Russland.

Seksårsperioden i United var ellers preget av mye utenomsportslig bråk. Både franskmannen selv og hans tidligere agent, avdøde Mino Raiola, var tidvis misfornøyd med tingenes tilstand i klubben. Høsten 2018 ble Pogba satt i kulden da det stormet som verst under José Mourinhos siste måneder som United-manager.

Pogbas forrige periode som Juventus-spiller inneholdt stor sportslig suksess. Han var med å vinne Serie A i samtlige fire sesonger, den italienske cupen to ganger (2015 og 2016) og den italienske supercupen to ganger (2013 og 2015).