Sport

Granerud før storbakkerennet: – Jeg liker det ikke

ZHANGJIAKOU (VG) Halvor Egner Granerud (25) testet positivt for corona i VM for ett år siden. Årets OL startet med disk og deretter vraking. Nå er fjorårets hoppkonge på gang.

LEGGER PRESSET PÅ LAGKAMERATEN: Halvor Egner Granerud trives i rollen som en outsider før storbakkerennet.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Marius Lindvik (23) var best i lørdagens kvalifisering, fulgt av Granerud.

– Om det er noe press på oss? Jeg dytter alt på Lindvik. Det er ikke noe press på meg. Ingen har snakket om meg i det siste. Jeg kan smyge meg fram, så tar Lindvik overskriftene, sier Halvor Egner Granerud når vi treffer han på sletta i Zhangjiakou etter kvalifiseringen.

  • OL-studio: Få siste nytt om mesterskapet

Han er mest opptatt av at en liten justering på sittestillingen har fungert bra.

– Det betyr at jeg får lagt mer kraft igjen på hoppkanten.

Det som derimot bekymrer han, er farten i tilløpet.

– Jeg liker det ikke, men jobber med det. Jeg klarer ikke å kjøre like fort i tilløpet som de andre. Det gjør ting vanskeligere. Jeg ligger rundt én kilometer i timen bak Ryōyū Kobayashi, Karl Geiger og de andre i toppen – med unntak av Lindvik.

– Hva bør du opp i?

– Om jeg ligger på snittet, så er jeg konkurransedyktig. Jeg må prøve å få det på plass.

– Er du revansjlysten?

– Tja, riktignok hadde jeg blitt nummer 18 eller 19 i normalbakken med ulovlig dress, men litt revansjlysten er jeg nok. Samtidig er jeg blitt en erfaring rikere, så jeg tar med meg det videre.

DÅRLIG FART: Halvor Egner Granerud har hoppet langt i storbakken. Det til tross for at han har hatt lavere fart enn de fleste konkurrentene i tilløpet.

Halvor Egner Granerud skylder ikke på skiene for at farten hans er dårligere enn konkurrentenes.

– Jeg må se meg selv i speilet og se at det er jeg som kjører for sakte.

Norge vant samtlige seks OL-renn i storbakken mellom 1924 og 1952, men har deretter kun vunnet én gang, ved Toralf Engan i 1964. Det er altså 58 år siden siste norske gull.

Erik Johnsen i 1988 og Espen Bredesen i 1994 tok sølv, mens Lars Grini i 1968, Lars Bystøl i 2006 og Robert Johansson i 2018 alle fikk bronse.

Norge vant lagkonkurransen i storbakken i 2018, mens Lars Bystøl er siste norske herrehopper med et individuelt OL-gull fra hoppbakken. Han vant i normalbakken i 2006. I tillegg vant Maren Lundby i normalbakken for fire år siden.

Les mer om

  1. OL 2022
  2. Vintersport
  3. Hopp
  4. Halvor Egner Granerud
  5. Marius Lindvik