Sivert Heltne Nilsen på vei til Brann

Den gamle midtbanesjefen lander i Bergen fredag for å sluttføre avtalen.

Sivert Heltne Nilsen gikk fra Brann til danske Horsens, før han dro videre til Sverige og Elfsborg. Videre gikk ferden til Belgia.

VG melder at Sivert Heltne Nilsen på vei mot en overraskende retur til Brann.

Avisen får bekreftet av midtbanespillerens onkel og rådgiver, Geir Morten Nilsen, at Nilsen lander i Bergen fredag.

– Skal i havn

– Jeg har vært i noen forhandlinger med Brann før. Men denne gangen skal vi komme i havn, sier Geir Morten Nilsen til avisen.

Til BT sier Brann-sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen:

– Vi har snakket med folkene rundt ham, og jeg kan bekrefte at han er på vei til Bergen, slik at vi kan ta en prat med ham. Så får vi se hvordan det går.

– Hvis det lykkes, tror vi Sivert er en veldig god spiller å få hjem til Brann, fortsetter Jacobsen.

Horneland: – En spiller etter mitt hjerte

Trener Erik Horneland legger ikke skjul på at Nilsen er en spiller han gjerne vil ha i laget sitt. Han forteller at de to allerede har hatt en god prat.

– Sivert er jo en spiller etter mitt hjerte. Han har stor tilstedeværelse og er en type som gjør de rundt seg gode. Han er en som vet hva som kreves for å vinne fotballkamper, sier Horneland.

Sivert Heltne Nilsen spilte i Brann fra 2015 til 2018, men dro fra klubben da de kjempet om seriegull sommeren for tre år siden.

– Moralsk kinkig

Ballspark-ekspert Erik Huseklepp er delt om overgangen.

– Sportslig sett er det å hente Sivert riktig og akkurat det de trenger. Han kjefter og smeller og bryr seg ikke om presset, mener Huseklepp.

Samtidig:

– Moralsk er det en litt kinkig signering. Sivert har ikke alltid vært så grei med Brann, med måten han forlot Brann på da de kjempet om gull. Da gikk han til en liten klubb i Danmark (Horsens), sier Huseklepp.

Rådgiver Geir Morten Nilsen sier man også må huske at Sivert Heltne Nilsen kom inn da Brann var i 1. divisjon og bidro til å ta Brann opp igjen.

– Kanskje BT kunne snakket litt om det. Sist Sivert kom var Brann i 1. divisjon. Nå går han ned i lønn for å jobbe i Brann og jobbe for å få dem på sporet igjen, sier Geir Morten Nilsen.

Da Sivert Heltne Nilsen igjen var i langvarige samtaler med Brann i vinter, men gikk til Belgia, føler Huseklepp at Brann nesten ble brukt som et forhandlingskort.

– Det er bare tull. Hvis jeg hadde skissert det opplegget, hadde jeg vært tryllekunstner, sier Geir Morten Nilsen.

Geir Morten Nilsen er KrF-topp og rådgiver for Sivert Heltne Nilsen.

– Den belgiske klubben kom fra siden og la fullt trykk på. De tok grepet for å se om de kunne holde seg, noe de akkurat ikke klarte, sier Nilsen.

Sivert Heltne Nilsen melder til BT at han ikke er tilgjengelig for kommentar og viser til onkelen.

– Så spørs det om Brann skal tenke på disse tingene, eller legge vekt på det han kan bidra med på banen når det handler om å redde plassen, legger Huseklepp.

Var nær i vinter

Brann forsøkte å hente Heltne Nilsen tilbake til Bergen i vinter, men han valgte da å istedenfor gå til belgiske Waasland-Beveren. Nå skal han altså være så godt som klar for Brann.

I Belgia har Nilsen tjent svært godt, sammenliknet med hva han kan få i Brann.

Ifølge VG skal Heltne Nilsen være villig til å gå kraftig ned i lønn for å komme hjem til Bergen.

– Hva opplever du motiverer Sivert for å gå til Brann?

– Det er klubben han har fulgt siden han var barn. Brann er klubben i hans hjerte. Han elsker Brann og er motivert for å gjenreise Brann. Han vil genuint være med på det sammen med laget, svarer Geir Morten Nilsen.

Nilsens vinnervilje er godt kjent i Bergen.

Forlot Brann på gulljakt

Det er nesten på dagen Brann-supportere fikk fotballsjokk over at Nilsen forlot et Brann-lag på gulljakt.

Neste stopp ble Horsens, en liten klubb i dansk toppdivisjon. Brann hadde inngått en muntlig avtale om å la Nilsen gå dersom en mulighet oppsto, noe som da skjedde.

Da det ble nei til Brann i vinter, etter mange uker frem og tilbake, sa daværende trener Kåre Ingebrigtsen.

– Tanken var at han skulle komme hjem og være en del av prosjektet. Men når det viser seg at lysten ikke er så stor likevel, så er det ikke aktuelt, sa Ingebrigtsen da.

  • Hør Ballspark-podkasten: