Sport

Nå har Jarl Magnus Riiber (23) passert 90-tallslegenden

Sportssjef Ivar Stuan er ikke i tvil: Jarl Magnus Riiber er tidenes beste norske kombinertløper. Men OL-helten Bjarte Engen Vik har én innvending.

Jarl Magnus Riiber fortsetter å imponere. Her fra VM i Oberstdorf.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Jarl Magnus Riiber spurtet fra rivalen Akito Watabe og vant i Klingenthal lørdag. Dermed avgjorde Riiber også verdenscupen sammenlagt.

– Nydelig å nå det siste målet for sesongen: verdenscupen sammenlagt. Gøy å ha noen vanvittig gode hopp òg, sa Riiber etter rennet, ifølge NTB.

For Riiber var endelig på sitt beste i bakken igjen og vant hopprennet. Han startet seks sekunder foran rivalen Akito Watabe i langrennet. Riiber tilbragte mesteparten av de 10 kilometerne i ryggen på Watabe, og nordmannen var som vanlig klart best i avslutningen.

  • HAR DU HØRT OM KOMBINERT-LAGETS UVANLIGE ORDNING? Når Riiber vinner, får lagkameratene penger.

Har passert 90-tallslegende

Dette er Riibers tredje sammenlagtseier i verdenscupen – og det i en alder av 23 år! Ingen nordmenn har klart det før. Riiber har nå passert legenden Bjarte Engen Vik, som vant verdenscupen i 1998 og 1999.

– Han tar meg igjen på alle mulige måter. Det er bare et tidsspørsmål uansett. Han er en fantastisk utøver, sier Engen Vik på telefon til Aftenposten.

– Hva legger du spesielt merke til ved Riiber?

– Han virker jo så opptatt og bevisst på alt det tekniske, fra utstyr til skiteknikk, og i hoppbakken og langrennsløypa. Han er virkelig opptatt av detaljer. Han virker helt suveren. Han er en veldig, veldig bra utøver som har tatt sporten til et nytt nivå, roser Engen Vik.

Her kysser Bjarte Engen Vik verdenscuptrofeet i 1998. Engen Vik er en legende i sporten etter sine prestasjoner på 90-tallet, med blant annet to OL-gull.

– En liten nerd

Nettopp fokuset på detaljene, er noe landslaget sportssjef Ivar Stuan også trekker frem.

– Han er en liten nerd. Hvis jeg skal sammenligne det med noen andre utøvere, blir det Ole Einar Bjørndalen, sier Stuan.

– Han har funnet den idretten som passer ham best. I kombinert kan mange ting gå bra, og man kan surre det til med mange ting. Så Jarl kan holde på hele dagen med detaljer, med veldig mye hopp om morgenen og langrenn resten av dagen, sier Stuan.

kan holde på hele dagen med ting. veldig mye hopp om morgenen, resten langrenn.

Sportssjefen: Tidenes beste

Kun Hannu Manninen (4) og Eric Frenzel (5) har nå flere sammenlagtseire enn Riiber.

Landslagets sportssjef Ivar Stuan tror Riiber kan sette rekorder som nesten blir umulige å slå.

– Han er utvilsomt tidenes beste norske løper allerede. Og i en alder av 23 år har han hele karrieren foran seg. Vi må bare takke Gud for at han er norsk, sier Stuan.

Bjarte Engen Vik tok to OL-gull i 1998. At Riiber nå er tidenes beste nordmann, er han likevel langt på vei enig i. Men han kommer med en liten innvending.

– Han mangler bare et OL-gull, så er han komplett. Det kan du si til Ivar. Han må ta et OL-gull først!

PS. Verdenscupsesongen avsluttes søndag. Hoppdelen starter klokken 11 og langrennsdelen klokken 14.45. Begge deler sendes på NRK.

Les mer om

  1. Jarl Magnus Riiber
  2. OL
  3. Kombinert