Sport

Granerud vant verdenscupen: – Føler meg litt som en hoppversjon av Leicester

Verdenscupsesongen i hopp avsluttes med fire renn i skiflygingsbakken i Planica. Dermed kan Halvor Egner Granerud allerede utropes til verdenscupvinner.

Halvor Egner Granerud er verdenscupvinner.
  • NTB

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser i en pressemelding torsdag at håpet om å erstatte den avlyste Raw Air-turneringen i Norge er slukket.

Samtidig er det klart at arrangøren av verdenscupavslutningen i Planica har sagt ja til å arrangere ytterligere ett individuelt skiflygingsrenn. Dermed blir det tre individuelle renn og én lagkonkurranse i Slovenia.

Med kun tre individuelle renn igjen på programmet denne vinteren kan ingen innhente Halvor Egner Granerud i verdenscupen sammenlagt. Han leder i øyeblikket med 526 poengs margin til tyske Markus Eisenbichler.

Kamil Stoch følger ytterligere 74 poeng bak vinterens suverent beste skihopper.

Som Leicester

– Selv om det har sett veldig sannsynlig ut lenge, så var det fortsatt en veldig gledelig beskjed å få. Da jeg fikk beskjeden begynte jeg umiddelbart å gråte, det har vært noen tunge dager nå, men det å endelig få det bekreftet var utrolig godt, sier Granerud til hopplandslagets Facebook-sider.

Onsdag ble det kjent at han er smittet av koronaviruset og mister resten av VM. Beskjeden om at den gjeve krystallkula er hans, var kjærkommen.

– Dette var et umulig mål jeg satte meg etter forrige sesong, så da å klare det føles uvirkelig. Jeg føler meg litt som en hoppversjon av Leicester, selv om det er lettere å snu en person enn et helt lag, sier hoppstjernen – og legger til:

– Nå skal jeg nyte denne følelsen i dagene og ukene som kommer, og bruke det å løfte kula i Planica som motivasjon mens jeg kommer meg gjennom sykdommen,

Erstatter Vikersund

Det ekstra individuelle rennet som legges til sesongavslutningen i Planica erstatter ett av de avlyste rennene fra Raw Air-avslutningen i Vikersund.

Renndirektør Sandro Pertile har samtidig jobbet hardt med å finne en erstatning for hele Raw Air-turneringen etter at den måtte avlyses som følge av strenge norske innreise- og karanteneregler. Polen har vært nevnt som en mulig ny arrangør av rennene.

Slik blir det imidlertid ikke. FIS opplyser at det ikke blir arrangert verdenscuprenn i de to helgene som følger nærmest etter VM. Da skulle det vært renn i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

– Viruspandemien har gjort det enda vanskeligere å sikre sponsormidler til alle våre konkurranser. Vi har vært i tett kontakt med mange potensielle partnere som kunne gitt oss tilstrekkelig økonomisk styrke til å arrangere de ekstra rennene. Til slutt er vi enige med FIS om at vi klarer å redde en ekstra konkurranse i skiflygingsbakken i Planica, sier Pertile.

Avslutningsrennene i Planica går i perioden 25. mars til 28. mars.