Sport

Mørk friskmeldes til avgjørende Champions League-kamper

To av Vipers’ største stjerner blir trolig klare til åttedelsfinalen i Champions League.

Nora Mørk blir etter all sannsynlighet å se i Vipers-trøya når kristiansandslaget skal spille om kvartfinaleplass i Champions League.
  • Nicolai Gaustad Olsen
    Fædrelandsvennen

KRISTIANSAND: – Nora (Mørk) bør rekke Odense-kampene i mars, sier fysioterapeut Jørgen Rostrup, som var med Vipers på deres europaturné.

Vipers-laget kom hjem sent lørdag kveld, etter å ha slått slovenske Krim 37–30. Den kampen spilte ikke Mørk grunnet kneskaden hun pådro seg mot Rostov tre dager tidligere. Man fryktet at hun måtte gjennom en ellevte kneoperasjon, men MR-undersøkelsen ga positivt svar for Vipers’ stjerneback.

Les også

Vipers-duo klare for Champions League-rival

Ved hjemkomsten måtte Vipers’ spillere og støtteapparatet i ti dagers karantene. Det mener Rostrup er akkurat det Mørk og kneet hennes trenger.

– Nå får kneet den roen det trenger, sier fysioterapeuten.

– Håper Løke blir klar

For en drøy måned siden fikk Heidi Løke en ny trøkk i nesa under lek med guttungen sin. Hun skal nå nærme seg å være spilleklar igjen, og trener Ole Gustav Gjekstad håper også hun kan være med når Vipers møter Odense i åttedelsfinalen i Champions League.

Vipers-spillerne Katrine Lunde (f.v.), Heidi Løke og Nora Mørk sammen på landslaget som tok EM-gull før jul.

– Håpet er å få Heidi klar til Odense-kampene, ja. Også Nora virker å være i rute til de kampene, noe som er veldig gledelig, sier Gjekstad.

Vipers-lege Erik Welhaven Løchen er ikke like sikker på om lagets stjerneduo rekker kampene mot Odense om snaue tre uker.

Les også

Landslagstrener om Vågsbygd-jente: – Kan bli en fremtidig A-landslagsspiller

– Jeg vil ikke utelukke det, men det er for tidlig å være sikker. Nora skal undersøkes nærmere når hun er ute av karantene. Heidi er på bedringens vei, men det er noe usikkert når vi har henne tilbake for fullt, sier Løchen.

Første kamp om to uker

Etter at laget har vært i ti dagers karantene, skal de møtes til trening igjen mandag 22. februar. Da har de seks dager til å forberede seg til seriekamp mot Molde.

Les også

Vipers-reservene strålte i Champions League

– Det er fullt mulig å holde seg fysisk i gang selv om vi ikke kan trene sammen som lag. Så jeg tar for gitt at alle møter i god form neste mandag, sier Gjekstad.

Det er gode nyheter for Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad at han trolig får tilbake både Nora Mørk (t.v.) og Heidi Løke til åttedelsfinalen i Champions League.

Etter Molde-kampen skal Vipers møte Storhamar hjemme i Aquarama 3. mars, før turen trolig går over Skagerrak for å spille nye Champions League-kamper.

– Det vil være en stor fordel å ha den ene kampen i Aquarama, men slik innreiserestriksjonene er nå, kan vi ikke arrangere kamp her. Derfor har vi jobbet med noen alternative haller i Danmark, slik at vi kan spille vår hjemmekamp der, sier Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Les også

Norsk stortalent klar for Vipers: – Gleder meg veldig mye

Under europaturnéen spilte Vipers begge gruppespillkampene mot FTC i ungarernes hjemmearena. Det ønsker Marcussen å unngå mot Odense.

– Vi så hvilken fordel det ga FTC å spille to hjemmekamper mot oss. Jeg er helt sikker på at vi hadde slått dem her i Aquarama. Hvis det er helt hinsides økonomisk å arrangere kampen i en annen by, så må vi spille to kamper i Odense, men det prøver vi å unngå, sier Marcussen.