Sport

Kristoffersen kjørte seg opp 23 plasser i Val d'Isere

Henrik Kristoffersen (25) ble nummer fire i søndagens slalåm i Val d'Isere. Han gjorde et voldsomt byks på resultatlisten med en forrykende finaleomgang.

Henrik Kristoffersen klatret voldsomt på resultatlistene etter en god annenomgang i søndagens slalåm. Foto: Marco Trovati, AP / NTB scanpix

  • NTB

En stor feil ødela førsteomgangen for Kristoffersen, der han kun ble nummer 27 og var nesten tre sekunder bak teten. I sitt andre forsøk leverte 25-åringen derimot varene og kjørte inn til en soleklar ledertid.

Kristoffersens tid holdt helt frem til det gjensto ni løpere. Da snek italienske Stefano Gross seg ett hundredel foran nordmannen. Ytterligere to løpere tok seg forbi Kristoffersen på resultatlisten, og dermed endte han på fjerdeplass.

Det var ett fattig hundredel opp til pallen. Et strålende resultat gitt utgangspunktet.

Fjerdeplassen gir viktige poeng i verdenscupen på en dag der Kristoffersen så vidt kvalifiserte seg til den andre omgangen.

– Jeg var den raskeste i dag, men på grunn av feilen i 1. omgang var det ikke nok. Jeg er fornøyd med at jeg tok poeng. Det reddet dagen. Jeg har ikke mistet selvtilliten av den grunn, sa han til Eurosport.

  • LEST DENNE? Jansrud slår alarm om klasseskille i norsk alpint: – Har utviklet seg i en helt hinsides retning

Henrik Kristoffersen slo hardt tilbake etter feilen i første omgang. Foto: Marco Trovati / AP / NTB scanpix

Seieren søndag gikk til hjemmehelten Alexis Pinturault. Han vant overlegent, hele 1,44 sekunder foran André Myhrer fra Sverige. Gross ble nummer tre.

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin 9.-plass søndag. Leif Kristian Nestvold-Haugen ble nummer 24.

Jonathan Nordbotten, Timon Haugan og Bjørn Brudevoll klarte ikke å kvalifisere seg for den andre omgangen.

Lucas Bråthen kjørte ut.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen