Sport

Milepæl for Casper Ruud – nærmer seg familierekorden

Casper Ruud er for første gang inne blant de 50 beste tennisspillerne i verden. På den ferske ATP-rankingen ligger 21-åringen på 46.-plass.

Casper Ruud er for første gang ranket blant de 50 beste tennisspillerne i verden. Foto: Foto: Trevor Collens / AP / NTB scanpix.

 • NTB

Dermed har Snarøya-gutten gjort et byks på sju plasser fra forrige uke. Hoppet kommer som følge av fremragende spill i ATP Cup i forrige uke.

Der slo Ruud tennistopper som John Isner og Fabio Fognini, ranket som nummer 19 og 12 i verden. Nordmannen holdt også nivået til femterangerte Danijl Medvedev fra Russland til tross for tap i strake sett.

Casper Ruud bikket topp 100 på verdensrankingen i mars i fjor. Nå begynner han for alvor å nærme seg faren Christian Ruud, som på sitt beste var oppe på 39.-plass i velmaktsdagene i 1995.

Les også

Casper Ruud nedsablet sensasjonelt USAs beste tennisstjerne

– Han har spilt sin beste hardcourt-tennis. Han har slått to toppspillere og yppet seg mot Medvedev, som er en ener på hardcourt. Serven hans er bra, backhanden er god, og han fortsetter med sin gode forehand, sa faren og treneren Christian Ruud til NTB om sønnens innsats i forrige ukes ATP-turnering.

Casper Ruud tapte mandag 1–2 i sett mot franske Ugo Humbert i en ATP 250-turnering i Auckland. Med tidlig exit på New Zealand setter Ruud kursen mot Melbourne og Australian Open.

Den turneringen starter 20. januar.

Les mer om

 1. Casper Ruud
 2. Tennis

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Ruud-familiens «fredsmegler» om nøkkelen til suksessen: – Det er jo krevende i noen situasjoner

 2. SPORT
  Publisert:

  Ruuds motstander klar – kan møte stjerne i storturnering

 3. SPORT
  Publisert:

  Casper Ruud vurderer å droppe OL

 4. SPORT
  Publisert:

  Ruud imponerte i møte med enda en stjernespiller

 5. SPORT
  Publisert:

  Casper Ruud tapte drama i Paris

 6. SPORT
  Publisert:

  Da koronapandemien kom, dro Casper Ruud til Norge. Det kan forklare suksessen i US Open.