Sport

Dette er et bilde av en sesong som har gått i vasken

Helgens skøyte-NM hjemme på Leangen skulle sende Aleksander Waagenes til EM. Slik blir det ikke.

NYSATSING: Aleksander Waagenes har gått inn i Team Pechstein foran denne sesongen. Nå har en betennelse i høyrefoten satt en stopper for NM på Leangen. Foto: TEAM PECHSTEIN/PRIVAT

 • Christian Skare Stendal

Skøyteløperen fra Trondheim gjorde et dristig valg i sommer da han takket ja til et tilbud om å bli med på det tyske privatlaget Team Pechstein, som trenes av omstridte Peter Mueller og har Claudia Pechstein som frontfigur.

Det langsiktige målet var OL i Sør-Korea neste sesong. Det kortsiktige var å gå seg inn på laget til allround-VM i Vikingskipet i mars – i tillegg til EM i Heerenveen i januar.

Men for å få til det måtte Waagenes imponere under helgens NM hjemme på Leangen. Slik blir det ikke – noe bildet av foten hans tydelig avslører.

– Jeg har fått en betennelse i høyrefoten, på hælen og åkkelkulen. Jeg kan ikke gå på skøyter de neste tre-fire ukene, sier Waagenes.

Les også

Aleksander fra Trondheim klar for laget til dop-utestengt tysk OL-stjerne

Unngår trolig operasjon

Han merket problemene først i sommer, men uten å gjøre noe med det. I løpet av høsten er det bare blitt verre og verre, og da 25-åringen gikk til legen for et par uker siden var svaret at tilstanden var kritisk og at han ikke kunne la det skure og gå lenger.

Skøytetrener Peter Mueller. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det må kanskje opereres, men jeg tror heldigvis jeg berger, sier han.

Men timingen var fryktelig dårlig. NM går fløyten, EM i Heerenveen likeså. Og VM på tampen av sesongen henger i en syltynn tråd.

Legger man til at Waagenes tidligere i høst var ute i fire uker på grunn av en prolaps i ryggen er summen en sesong han helst skulle glemt.

– Den har vel gått rett i vasken. Før prolapsen gikk det på skinner, og det var så bra med Mueller som trener. Jeg har trent bedre enn noensinne, og det lovet veldig bra. Så fikk jeg den prolapsen, sier Waagenes.

Les også

- De kaller meg skøytesportens Petter Northug

Satser mot OL

Han medgir at problemene ikke akkurat er med på å øke motivasjonen. For NM på Leangen var et sted han virkelig ville levere.

– Jeg hadde planer om å gjøre det stort på hjemmebane, og hadde mål om å ta en pallplass der. Jeg får ikke den sjansen igjen. Det er noen år til det skjer igjen, sier han.

Waagenes tror det fortsatt kan være mulig å få gått verdenscup etter jul, men han har helt lagt bort tankene om VM i Vikingskipet.

Nå handler alt i stedet om å være best mulig forberedt på OL-sesongen.

– Jeg må være best på starten av neste sesong, og bare trene mot OL. Det toget er heldigvis ikke gått, sier han.

Les mer om

 1. OL
 2. Trondheim

Relevante artikler

 1. SPORT

  Trønderen unngår å trene i Trøndelag

 2. SPORT

  Her sjokkerer Bøkko skøyteverdenen. 11 år senere forteller han hemmeligheten bak den slu planen.

 3. SPORT

  Camilla (22) knuste 16 år gammel Leangen-rekord

 4. SPORT

  Mueller blir finsk landslagssjef. Nå utfordrer han norsk OL-helt.

 5. SPORT

  «Du kan ikke være kjedelig. Folk vil underholdes. De vil se personer med litt karisma.»

 6. SPORT

  Må rømme landet for å bli god