Sport

Djokovic kontrollert til kvartfinale i Wimbledon

Forhåndsfavoritten tok seg greit videre.

Novak Djokovic (bildet) skal møte Tomas Berdych i kvarten. Foto: MATTHEW CHILDS / X03810

Novak Djokovic fikk en relativt komfortabel reise i 4. runde av Wimbledon-turneringen. Franske Adrian Mannarino ble slått 6-2, 7-6 (7-5), 6-4.

– Jeg har følt meg veldig bra så langt i turneringen. Jeg er veldig motivert for å komme så langt som mulig. Jeg skal gjøre mitt beste, sa Djokovic etter at avansementet var sikret.

Serbiske Djokovic tok seg kontrollert gjennom første sett, men franskmannen tvang fram et tiebreak i det andre. Også der trakk serberen det lengste strået, noe som la stort press på Mannarino før tredjesettet. Der utnyttet Djokovic overtaket. Han brøt sin motstander i tredje game, og etter det så serberen seg aldri tilbake. Mannarino avverget to matchballer på 5-4 til Djokovic, men sistnevnte vant til slutt settet 6-4 og kunne juble for kvartfinaleplass.

Les også

Nadal ute av Wimbledon etter fem timers tennisdrama

Berdych-møte

Verdenstoeren møter tsjekkiske Tomas Berdych i kvarten onsdag. Kampen mellom serberen og Mannarino skulle egentlig spilles mandag, men værgudene sørget for at matchen ble utsatt. Dermed har Berdych fått én dag mer hvile enn sin motstander.

– Berdych liker å spille på gress. Han har en stor serve, en bra forehand. Han er en veletablert topp-ti-spiller, og han forstår hvordan man skal takle viktige kamper. Men jeg skal gjøre mitt for å vinne, sier Djokovic, som fikk behandling for en skulderskade på tampen av oppgjøret.

– Det er noe jeg har trøblet med en stund nå, men jeg er fortsatt i stand til å spille med det. Dét er det viktigste, påpeker han.

Les også

Sa han kjedet seg på tennisbanen. Game, set, match, sa utstyrssponsoren.

Klager på gresset

30-åringen var i diskusjon med dommeren underveis i kampen. Det gikk på baneforholdene.

– Jeg gjorde dommeren oppmerksom på et stort hull i gresset. Banene er ikke så bra her i år, men slik er det, sier Djokovic.

Han var rask med å legge til at han ikke kritiserer Wimbledons banemannskap.

– Banemannskapet gjør sitt beste, men været påvirker også. Gress er et veldig komplekst underlag å vedlikeholde i turneringer som dette. Men jeg har spilt på bedre baner, sa Djokovic med et forsiktig smil.

Djokovic, Roger Federer og hjemmehåpet Andy Murray er favorittene til å vinne turneringen. Federer har det kanskje største favorittstempelet på seg. Den fjerde av "de fire store", Rafael Nadal, røk overraskende ut mot Gilles Müller i 4. runde.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Novak Djokovic
  3. Wimbledon (Tennis)