I dag åpner Idrettsforbundet for innsyn i reiseregningene fra Sotsji og Ungdoms-OL

Etter lang tids bråk får pressen i dag innsyn i kostnadene til Idrettsforbundet (NIF).

Norges idrettsforbund informerer pressen om hvordan innsynsdagene på Ullevål stadion vil foregå.

Klokken 09.00 tirsdag åpnet Norges idrettsforbund dørene for pressen. Snaut 20 journalister fra de største nyhetsmediene i Norge møtte opp på Ullevål stadion for å gjennomgå reiseregningene og bilagene fra Ungdoms-OL og OL i Sotsji.

Det har vært mye rabalder. Tidligere har ikke NIF ønsket å vise frem reiseregningene bakover i tid. Men på ledermøtet tidligere i år bestemte et samlet idrettsting at NIF skulle ha full åpenhet også med tilbakevirkende kraft.

Blant annet har et intervju på Dagsrevyen med Tom Tvedt fått mye kritikk. Tvedt ønsket den gangen ikke å forklare hvorfor Idrettsforbundet ikke åpnet for å vise reiseregninger tilbake i tid.

Les også

«Idrettspresident Tom Tvedt er i en vond skvis når idretten skal avgjøre hvor åpen den tør være»

Hva er pengene brukt på?

Foreløpig er det altså kun Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 og regningene fra OL i Sotsji som er åpnet for pressen.

Under OL i Sotsji var Norge i en OL-søknadsprosess. Til denne prosessen hadde Norges idrettsforbund leid et hus i Sotsji for å skape blest om sin OL-søknad.

Totalt brukte NIF snaut ni millioner kroner på det såkalte Norway House. Nøyaktig hva disse pengene ble brukt på har ikke vært kjent.

Totalkostnaden til Sotsji var på 18,2 millioner kroner. Men hva ble disse pengene brukt på?

Totalkostnaden for NIF under Ungdoms-OL var på snaut 20 millioner kroner.

Les også

Ungdoms-OL kritiseres i ny doktorgradsstudie: – Hadde ingen plan

3,7 millioner til gjesteprogrammet

Regningene fra Ungdoms-OL er delt inn i fire kategorier: Fakkelstafett, arrangementsstøtte, Learn and Share og Gjesteprogram. Av disse postene er det gjesteprogrammet NIF har brukt mest penger på.

Blant annet var flere IOC-topper invitert til Lillehammer under Ungdoms-OL. Utgiftene på gjesteprogrammet var om lag 3,7 millioner kroner.

Under OL i Sotsji er regningene delt i seks kategorier: OL-troppens kostnader, Paralympics-troppens kostnader, gjesteprogram OL, gjesteprogram Paralympics, kostnader for markedsavdelingen og Norway House.