Sport

Boasson Hagen luktet på medalje, men åpnet EM med syvendeplass

Havnet til slutt et godt stykke bak pallen.

Edvald Boasson Hagen ble nummer sju på EM-tempoen torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Edvald Boasson Hagen luktet på medaljene ved første mellomtid, men endte som nummer sju på EM-tempoen i Herning torsdag. Victor Campenaerts fra Belgia vant. Victor Campenaerts fra Belgia vant.

Boasson Hagen, som imponerte stort under årets Tour de France hvor han endte opp med én etappeseier, var nummer fire ved første mellomtid.

Rudsbygdingen klarte imidlertid ikke matche farten til de beste og i mål var han ett minutt og 23 sekunder bak vinneren Campenaerts.

– Jeg hadde håpet på bedre, men det var en ganske hard løype og jeg hadde ikke satt noen store forventninger egentlig. Jeg har vært forkjølet, så det var mer for å få en gjennomkjøring. Det føltes som om det var motvind i begge retninger, men det var vel likt for alle mann, sa Boasson Hagen i en video på Norges Cykleforbunds Facebook-side.

– Det var jevnt og tøft, men jeg åpnet nok litt hardt. Så prøvde jeg og kontrollere det, så da fikk jeg mer krefter og fikk til en god avslutning, men jeg tapte nok mye i midtpartiet der. Da ble det tøft å nå helt opp, la han til.

Polske Maciej Bodnar var den store forhåndsfavoritten, men seierherren på Tour de France-tempoen med start og målgang i Marseille ble nummer to, kun tre sekunder bak gullvinneren. Ryan Mullen sikret irsk bronse.

Truls Korsæth ble nummer 19 på EM-tempoen.

Fellesstarten under EM i Danmark skal sykles søndag. Både Boasson Hagen og Alexander Kristoff er på startlisten. (@NTB)

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen