Sport

Plutselig ble surfekonkurransen i Lofoten livsfarlig: – Jeg var så utrolig redd

Spekkhugger dukket plutselig opp.

  • Marius Dahl

Det var under lørdagens semifinaler i surfeturneringen Lofoten Masters at det kunne gått galt.

NRK – som først omtalte saken – skriver at det var to eller tre spekkhuggere som søkte mot land og gikk i angrepsposisjon, som om de skulle ta en sel.

«Selen» var surferen Ainslie, instruktøren som bor halve året i Unstad i Lofoten, når han ikke er hjemme i Sør-Afrika.

Les også

VM-syklisten deiset i bakken. Så freste han mot tilskuerne i Bergen: – Hvem sin jakke var det?

Stoppet konkurransen

– Akkurat da det skjedde, ble jeg så utrolig redd. Jeg tenkte at kanskje den gikk etter meg, og at den ombestemte seg i siste øyeblikk, sier Ainslie til NRK.

– Det ser ut som om spekkhuggere er kommet inn i konkurransen. Jeg lurer på hvordan dommerne vil reagere på det, sa kommentatoren i Lofoten Masters.

Konkurransen ble naturligvis stoppet.

– Da jeg bestemte meg for å flytte til Lofoten halve året, trodde jeg det skulle være det tryggeste stedet i verden. Jeg kjente jo til at det var spekkhuggere i området, men jeg har aldri hørt om situasjoner hvor de angriper folk, sier Ainslie til NRK.

Les også

Hele USA snakker om protesten. Nå smeller Trump til: – Har ingenting med rase å gjøre

Blitt angrepet før

Ifølge kanalen kan det ha vært snakk om en spekkhugger på seks tonn.

– Jeg så den i siste sekund, jeg så alt vannet som kom mot meg. Jeg så bevegelsen i vannet og oppdaget noe stort og svart som kom mot meg, men jeg skjønte ikke helt hva det var før den passerte, sier Ainslie.

For 10–13 år siden var samme mann involvert i flere angrep av hvithai. Først i juli 2000, før han to-tre år senere var borti hai igjen og måtte redde en annen surfer fra et angrep.

Hvithaien tok hånden hans

Angrepet på Ainslie selv endte med at en av hvithaiene fikk tak i hånden hans, mens en annen gikk for hodet. Da var han bare 15 år gammel.

Til tross for de mange skumle opplevelsene sier han til NRK at han ikke vurderer å slutte.

– De sier at jeg alltid er den som tiltrekker meg stor fisk med store tenner i sjøen. Likevel er det dette jeg jobber med og lever for, sier Ainslie til samme kanal.

Les mer om

  1. Lofoten
  2. Surfing