NHL-spiller i koma – kona får ikke besøke ham på sykehuset

Edmonton Oilers-spiller Colby Cave (25) ble rammet av hjerneblødning og ligger i kunstig koma. Familien hans håper desperat på «et mirakel».

Ishockeyproffen Colby Cave er lagt i kunstig koma som følge av en hjerneblødning. Familien hans opplever svært tøffe dager.
  • NTB

NHL-proffens kone, Emily Cave, forteller åpenhjertig om situasjoner i et innlegg på sin Instagram-konto. På grunn av tiltakene som er iverksatt for å unngå spredning av koronaviruset, får hun ikke besøke mannen på sykehuset i Toronto.

– Colbys foreldre og jeg fikk se ham gjennom et vindu og snakke til ham med en walkietalkie i går kveld. Vi får ikke lenger lov til å være på sykehuset på grunn av covid-19-reglene. Vi aner ikke når vi får se ham igjen, skriver hun.

Cave har spilt 67 NHL-kamper for Boston Bruins og Edmonton Oilers, men har den siste tiden figurert for Oilers' farmerlag Bakersfield Condors i AHL. Han ble innlagt på sykehus med hjerneblødning tirsdag, og tilstanden hans er kritisk, skriver Reuters.

Hilsen fra kapteinen

Oilers opplyser at legene har fjernet en cyste som førte til trykk på Caves hjerne. Lagkaptein Connor McDavid – av mange regnet som verdens beste ishockeyspiller for øyeblikket – har sendt en videohilsen der han hyller lagkameraten.

– Dette er fryktelige nyheter. Colby er en så sterk fyr. Han er en god Saskatchewan-gutt av tøffeste sort. Om noen skal klare å komme seg gjennom dette, så er det Colby Cave, sier McDavid.

Kona Emily Cave ber innstendig om at ektemannen skal våkne opp.

– Vær så snill og våkn opp. Vær så snill og våkn opp. Det er alt jeg kan be om. Han kommer til å våkne opp, ikke sant? Jeg drømmer om å kunne ta på deg, høre stemmen din, klemme hånden din og kysse deg igjen, skriver hun.