Sport

Ingebrigtsen-konkurrent bombardert med hatmeldinger fra nordmenn etter protesten

Da Andrew Butchart så ut til å overta VM-finaleplassen til Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter, mottok briten en rekke hatmeldinger.

Jakob Ingebrigtsen (t.h.) og Andrew Butchart fra Storbritannia under 5000 meter på Khalifa International Stadion i Doha, Qatar i forbindelse med VM i Doha 2019. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

 • NTB

I et Instagram-innlegg forteller Butchart om dramatikken da Ingebrigtsen ble disket og mistet finaleplassen før anken ble tatt til følge. Briten ble nummer 16 og ville gått videre til mandagens finale hvis Ingebrigtsen ikke fikk medhold.

– Jeg så på Twitter at Jakob hadde tråkket over lista og potensielt kunne bli diskvalifisert. Jeg sa ingenting og lot juryen til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) gjøre deres jobb, skriver Butchart.

Da 27-åringen ankom hotellet, var det offentliggjort at Ingebrigtsen var disket. Mens meldingene om en norsk anke tikket inn, sovnet briten. Morgenen etter var det klart for ham at Ingebrigtsen fikk medhold og likevel skal løpe i VM-finalen.

Jakob Ingebrigtsen (t.h.) og Andrew Butchart takker for løpet etter fredagens kvalifisering på 5000 meter i friidretts-VM i Qatar. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg ønsker Jakob alt det beste i finalen, men til alle nordmenn: Jeg visste ikke at det var mulig å motta så mange hatefulle meldinger på så kort tid. Jeg elsker dere alle, postet Butchart på det sosiale mediet.

Norges Friidrettsforbund skriver i en respons til innlegget fra briten at de tar avstand fra hetsen.

«Vi har til vår store skuffelse lagt merke til at Andrew Butchart har mottatt hatefulle kommentarer fra nordmenn på sosiale medier etter gårsdagens 5000 meter i Doha. Slike personangrep er helt uakseptable og det er sterkt beklagelig at folk ikke er i stand til å skille mellom sak og person. Vi ønsker deg alt godt for fremtiden», heter det i en melding lagt ut på sosiale medier.

Etter løpet ble Storbritannia refset av Norge for å lagt inn en protest. Overfor NRK nektet britene for å ha gjort det. Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bekrefter overfor samme kanal at det var britene som la inn en muntlig protest og ba om at juryen så på TV-bildene fra løpet.

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Jakob Ingebrigtsen-bråket: Norsk friidrettstopp varsler alvorsprat med britene

 2. SPORT

  Drama endte med historisk dag for Team Ingebrigtsen: - Det er drøyt at alle er i finalen, sier Jakob.

 3. SPORT

  Her er dommen som redder VM-drømmen

 4. SPORT

  Gjert Ingebrigtsen: - Godt mulig at Henrik ofrer seg for Filip og Jakob

 5. SPORT

  Ingebrigtsen-rivaler utestengt fra VM etter dopingrot

 6. SPORT

  Ringte hjem til norsk regelekspert. Det kan ha reddet Ingebrigtsens finaleplass.