Sport

Landslagsstjernene til Drammen sikret cupgull mot Bodø: – Det er helt nydelig

Joakim Hykkerud og Gøran Sørheim fikk sitt første trofé etter returen til Drammen da Kristian Kjellings menn slo Bodø i cupfinalen.

Drammens Joakim Hykkerud viste at han også kan score på kontringer i cupfinalen mot Bodø fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

DRAMMEN - BODØ 28–23

Drammen tok sin forrige NM-tittel i 2007. FyllingenBergen ble slått i finalen. Totalt har laget spilt fem finaler før 2017-utgaven. Sist gang var i 2011. Hykkerud og Sørheim gjorde comeback i Drammen før denne sesongen.

Hykkerud forlot tysk Bundesliga for å være mer med sønnen, mens Sørheim kom fra Danmark.

Hykkerud og Sørheim er de eneste fra hjemlig serie som har fått plass i Christian Berges EM-tropp. De to landslagsuttatte satte standarden i finalen i Oslo Spektrum.

– Det er helt nydelig. Det er ikke noe mer enn det. Det er alltid moro å vinne finaler, og ekstra godt å vinne den med klubben i ditt hjerte, sa Hykkerud.

Bodø-trener Børge Lund mener Hykkerud og Sørheim var forskjellen på lagene fredag.

– Hykkerud og Gøran er tungen på vektskålen, og de løser det offensive for dem. Både med innspill til Hykkerud og Gøran en-mot-en. Det er der forskjellen ligger, med erfaringen og klokheten som gruppa vår ikke har fått inn ennå, la han til.

Les også

Vipers Kristiansand tok over NM-tronen etter Larvik

Jevnspilt

Hykkerud scoret kampens første mål, og sendte Drammen opp i 5-3 etter åtte minutter. Sørheim sørget for tremålsledelse ti minutter senere.

Bodø ga seg imidlertid ikke og Endre Langaas scoret første omgangs siste mål til 11-12, i en omgang som ble avsluttet rotete og uten mål de siste sju minuttene. Aksel Horgen fikk sjansen på straffemerket i siste sekund, men klarte ikke treffe mål.

Sørheim bøttet inn mål for Drammen i Oslo Spektrum, og ga Drammen tre måls forsprang nok en gang med en lekker flyger til 17-14 åtte minutter ut i andre omgang. Det var hans sjette mål på sju forsøk.

Bodø ga imidlertid Drammen kamp til døra. Henrik Bielenberg scoret sitt femte for dagen til 16-17 to minutter senere.

Les også

Dette er godbitene du må få med deg på tv denne julen

Hykkerud var overalt

Drammen dro likevel fra igjen. Når Hykkerud til og med var fremst i en kontring ble det firemålsledelse etter halvspilt andre omgang.

Strekspilleren økte til 23-16 like etter, før han på nytt kontret inn 25-17. Bodø klarte aldri komme tilbake.

Drammen tok dermed sin andre NM-pokal, mens Bodø blir stående med én.

– Det er surt. Vi hadde muligheten, men får det ikke helt til, men vi er en ung gruppe som må tro på at vi får denne muligheten igjen, sa Bodø-trener Børge Lund.

Bodø var i sin tredje finale fredag. I 2014 ble det tap mot ØIF Arendal, mens året etter fikk nordlendingene sin revansje med seier mot FyllingenBergen. I 2017 ble det sølv igjen.

Drammen etterfølger Haslum som mester. Bærum-laget påførte Elverum et blytungt tap forrige sesong.

(©NTB)

Les mer om

  1. Håndball
  2. FyllingenBergen
  3. Oslo Spektrum
  4. Bodø
  5. Drammen
  6. NM
  7. ØIF Arendal