Sport

Nok en finale for cupspesialistene

— Vi kan være grisegode i enkeltkamper, er Eivind Tangens forklaring.

FINALEKLARE: Eivind Tangen ble toppscorer med ti mål for FyllingenBergen da laget tok seg til cupfinalen på bekostning av Halden. Foto: Arkivfoto: Tor Høvik

 • Kim Bøyum

Det hører liksom med innimellom julekaker og ribbesvor: FyllingenBergen er klare for sin tredje cupfinale på fire år etter å ha slått Halden 26-24 på bortebane onsdag kveld. Dermed blir det nok en bergensk romjulsfest østpå. Både i 2012 og 2013 endte finalen med Fyllingen-seier og gulblå feiring på Karl Johan utover natten.

De gangene var det henholdsvis Elverum (22-19) og Bækkelaget (33-23) som ble slått. 30. desember er Bodø motstander i finalen, som i år ikke spilles i Oslo Spektrum, men i Nadderud Arena.

 • For meg betyr det enormt å nå en cupfinale med Fyllingen. Jeg har skjønt at det er en tradisjon her i klubben, og må jo følge opp Anders Fältnäs, ler en hes Vidar Gjesdal.

Førsteomgangen mot Halden ble akkurat slik Fyllingen-treneren ønsket, og til pause sto det 12-8 til bortelaget. Men Halden nektet å gi seg så lett, og mot slutten av annen omgang hadde de hentet inn hele Fyllingens forsprang. Østfoldingene var på offensiven, mens utviklingen så mer enn skummel ut for Fyllingen.

Intenst

Da steppet Eivind Tangen opp enda et par hakk, noe Halden-forsvaret ikke greide å stå imot. Dermed endte det med tomålsseier til Fyllingen.

 • Dette føles som den største påkjenningen noen gang. Det var intenst, puster Gjesdal.

Han var raus med rosen da det hele var over.

 • Eivind gikk foran med den kapasiteten vi vet han har. Han er vår største profil, og viste det i denne kampen. Men mange skal ha veldig mye ære: Tore André Lunde satt lenge og så på, men ble svært viktig til slutt. Andreas Gjeitrem var outstanding, og Lars Eggen Rismark i mål ...

Gjesdal tror ikke det er tilfeldig at FyllingenBergen har gjort det spesielt godt i cupen de siste årene.

 • Det har vært et lag som har prestert ujevnt, men som har vist seg å være bra ved de store anledningene. Kulturen som cuplag tror jeg vi har dratt nytte av, sier treneren.

Ekstra motiverte

Eivind Tangen forklarer fenomenet slik:

 • Vi har generelt vært for ustabile i serien de siste sesongene, men vi kan være grisegode i enkeltkamper. I cupen har vi kanskje en litt annen måte å gå inn i kampen på, og vi er flinke til å motivere oss. Når vi er gode, kan vi slå det beste i laget i serien med ti mål, sier Tangen.

Han lever greit med å måtte forsyne seg noe mer forsiktig av julematen.

 • Cupfinale mot Bodø blir gøy, men tøft, sier Tangen om nordlendingene som sliter i bunnen av serien denne sesongen.
 • Det er utelukkende på grunn av skadene deres. Bodø er et av topplagene i norsk håndball, men vi har alle muligheter til å vinne, sier Gjesdal.

Les også

 1. VM-uttatte Skogrand: - Det har vært en merkelig dag

 2. Larvik knuste Tertnes

 3. Lunde vraket fra den norske VM-troppen: - Noe av det tøffeste jeg har opplevd

Les mer om

 1. Håndball
 2. Fyllingen