Sport

Den norske barndomsdrømmen

Erik Boisvert er delvis oppvokst i Norge, med en far som var stjerne på Vålerenga og trener i Frisk. Nå er han kommet til Stavanger Oilers for å gjenskape Serge Boiverts bedrifter.

BoisvertErik.jpg
 • Lars Fisketjøn

Den nå 26 år gamle norsktalende fransk-kanadieren var bare to år gammel i 1989 da familien først flyttet til Europa. Faren hadde da spilt i NHL for Toronto Maple Leafs og Montreal Canadiens, og vunnet Stanley Cup med sistnevnte klubb allerede før Erik ble født.

Skolert i Norge

Etter én sesong i Sveits og syv sesonger i svenske Frölunda gikk veien videre til Oslo og Vålerenga.

— Jeg gikk på Manglerud skole, og spilte hockey for Manglerud Star. Landslagsspillere som Martin Røymark, Mathis Olimb og Niklas Roest, som vi møtte i Karslkoga, spilte på laget mitt. Jeg kjenner norsk hockey veldig godt. Folk spør meg om jeg kjenner han fra Canada eller han fra USA, men jeg har jo ikke spilt med dem jeg. Det er norske spillere jeg kjenner best, sier Erik Boisvert.

Serge Boisvert fikk med seg tre seriemesterskap og ett NM-gull som spiller. Den bedriften håper sønnen å kopiere i Stavanger.

Etter at spillerkarrieren i Vålerenga var over som 39-åring ble faren trener i Frisk Asker, med Lars-Peder Nagel og Christian Dahl Andersen i troppen, og ledet dem til NM-gull i 2002. Erik var da 16 år, og så finaleserien mot Storhamar som Nagel til slutt var med på å avgjøre med sin scoring i femte og avgjørende kamp.

— Den kampen husker jeg veldig godt. Det var veldig gøy, og selvfølgelig går jeg hundre prosent inn for å vinne en NM-tittel jeg også, sier 26-åringen.

Etter 10 år med universitets- og divisjonshockey hjemme i Canada og i USA, kom Boisvert tilbake i fjor for å spille i farens gamleklubb, Frisk Asker.

— Jeg prøvde meg i Amerika, men fant ut at kanskje Europa var det beste for meg. Jeg har holdt kontakten med Frisk helt siden jeg dro, og hadde lyst til å komme tilbake for å treffe kompisene mine, snakke norsk, og bli en del av norsk hockey igjen, sier han.

Kulturforskjeller

Men norsk hockey var ikke helt som han husket det.

— Alt ser mye bedre ut når du er ung, men da jeg kom hit fra spill i USA oppdaget jeg at det var en helt annerledes hockey enn jeg husket. Det var verken bedre eller verre, men bare annerledes. I USA er det mer slåssing, og mindre tid med pucken. Her har du bedre tid, og det er mer moro å spille hockey her, sier Boisvert.

Med 32 målpoeng 44 kamper var han en av Frisks viktigste angrepsbrikker, og ble hentet til Oilers i sommer. Han håper dette blir et nytt springbrett mot enda større mål.

— Jeg trengte en ny opplevelse, og måtte komme meg videre. Man må spille på et vinnende lag fior å komme seg videre i hockey. Det er det jeg har lært i USA. Det er bare de som spiller på de beste lagene som blir kalt opp til AHL eller NHL, og jeg ønsker meg til en større liga.

Foruten Nagel og Dahl-Andersen kjente Boisvert også godt til trener Petter Thoresen før han kom til klubben.

— Han var treneren min da jeg gikk på Wang, så jeg kjenner han godt, og visste hva jeg gikk til, sier Boisvert.

Han har notert seg for fire scoringer og én assist før den siste kampen i sesongoppkjøringen. Den går mot Almtuna lørdag klokken 16.00, og er generalprøve til det som garantert blir en spesiell kamp for den nye Oilers-løperen. Frisk i Askerhallen i første seriekamp neste søndag.

Les også

 1. Nå smiler Loikas igjen

 2. Dette er Sander. 15 år og Oilers-spiller

 3. Beinbrudd for ny Oilers-stjerne

 4. On the road again

 5. Prisen for profesjonaliseringen

 6. Lorentzen straffet BIK Karlskoga

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Vålerenga hockey
 3. Frisk Asker
 4. Stavanger Oilers