Dahl-Andersen etter keeperbråket: - Hylekoret gjør oss bare ekstra tente

Oilers får kjørt seg i sosiale medier etter at Frisk Askers førstekeeper ble skadet i den første NM-finalen. Nå slår klubbveteran Christian Dahl-Andersen kraftig tilbake. Sjekk vår topp, flopp og overraskelse fra kampen!

Spencer Humphries på vei mot Frisk-målet.
  • Camilla Klovning
  • Joakim Miøen
Oilers-spilleren blir taklet.
Og river Frisk-keeper Dahlberg over ende i fallet.

Stavanger Oilers - Frisk Asker 4-3 e.e.o.

STAVANGER: - Det er selvfølgelig bare tull at vi går inn for å skade motstandernes keepere med vilje. Det er riktig at akkurat det samme skjedde med Samuel Ward i den første NM-semifinalen mot Sparta Sarpsborg, men ved begge anledninger har våre spillere blitt taklet inn i målvakten, sier Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen.

SE BILDER AV HENDELSEN ØVERST I SAKEN. BLA I BILDESERIEN VED Å KLIKKE PÅ BILDENE.

Klubbveteranen fnyser mot anklagene som haglet mot Oilers under og etter den første NM-finalen mot gamleklubben Frisk Asker.

– I dag var Spencer Humphries på vei inn mot mål da Anders Bastiansen taklet ham i ryggen, og det er helt riktig at det ikke ble noen utvisning. Utvisningen Dan Kissel fikk for interference mot andrekeeper Kenneth Helgesson, var også en parodi å se på. Det var jo tydelig at også han ble dyttet, mener Dahl-Andersen.

Spencer Humphries på vei mot Frisk-målet.
Les også

Kissel scoret vinnermålet i dramatisk NM-finale: - Det var utrolig godt å få avgjøre dette

- De får bare irritere seg

At det kan se ut som resten av hockey-Norge samler seg i en front mot Oilers og for Frisk Asker i finaleserien, er han ikke overrasket over.

- Vi er veldig godt forberedt på at det er oss mot hele hockey-Norge nok en gang. Men dette hylekoret gjør oss bare enda mer tente, og når siste kamp er spilt, skal vi sørge for at resten av landet får irritere seg over oss en stund til, sier Asker-karen og smiler.

Dan Kissel fastholder at han ikke kolliderte med Helgesson med overlegg, selv om han endte i utvisningsboksen.

– Jeg er selvsagt ikke enig med dommeravgjørelsen, men det er jo uheldig at førstekeeperen deres måtte gi seg. Vi vil jo ikke at motstanderne våre skal bli skadet, men dette er hockey, sier Kissel.

Ber dommerne våkne

I Frisk Asker-garderoben har de imidlertid et litt annet syn på saken.

– Dommerne må ta dette! Det samme skjedde mot Sparta, og nå skjer det igjen. Det er virkelig på tide at de begynner å følge med. For oss er det utrolig kjipt at dette skjer. Vi mister seriens beste målvakt i en viktig kamp, sier Frisk-trener Sune Bergman til Aftenbladet.

– Tror du dette var en bevisst handling fra Oilers-spillerens side?

– Det ønsker jeg ikke å spekulere i, men det er jo ikke første gangen det skjer, sier Bergman, som lar resten av svaret henge i luften.

Klandrer ikke Humphries

Selv vil ikke Nicklas Dahlberg klandre Spencer Humphries for hendelsen som resulterte i at han måtte forlate isen helt på tampen av midtperioden.

– Det gikk fort, og jeg fikk meg en smell, men jeg har ikke sett episoden på video ennå og vet ikke helt hva som skjedde, sier svensken, som hadde vondt i kneet også etter kampslutt.

– Jeg håper å spille mandagens hjemmekamp, men vet ikke noe sikkert foreløpig.