Maktdemonstrasjon av Oilers

I et fyrverkeri av en 1. periode feide Oilers over Storhamar og tok det første stikket i NM-finalene.

Mathias Trettenes, Dan Kissel og Josh Soares var alle meget sentrale da Oilers vant 4-2 over Storhamar i den første NM-finalen.

DNB Arena (Aftenbladet): — De 20 minuttene går nok inn på listen over topp tre over alle de periodene jeg har spilt for Oilers de tre siste sesongene, sier en svært godt fornøyd Dan Kissel til Aftenbladet.

Les også

Oilers vant etter kanonperiode

Etter ni dager uten kamper så det ut til at Oilers-spillerne var skikkelig på hugget da den første pucken ble droppet mot Storhamar mandag kveld. Det var ventet at den første kampen mellom lag én og to i serien, hvor åtte poeng skilte dem, ville bli en jevn affære. Det skjedde ikke — ikke i det hele tatt.

Énveiskjøring

Foran 4037 tilskuere kastet Oilers seg over motstanderen og trykket dem så til de grader bakover. Det haglet med pucker rundt ørene til Storhamar-keeper Andrew Engelage. Oilers dominerte så kraftig at det bare var et tidsspørsmål før det første målet ville komme.

Etter 13 minutter hadde både Dan Kissel og Jean-Michel Daoust satt inn hver sin scoring. Skuddstatistikken 25-3 i perioden forteller det meste om hvem som sjefet i eget hus.

— Når vi trykker Storhamar så kraftig som vi gjorde, er betydningen av den første scoringen veldig stor. Laget gjorde en heroisk innsats i den perioden, påpeker Kissel, som også satte inn 4-2-målet da Storhamar yppet seg litt i midtperioden.

Oilers slo Stjernen 4-0 i kamper i kvartfinalen før de fortsatte med å male over Vålerenga med 4-0 i kamper i semifinalen. Seieren over Storhamar betyr at laget fortsatt ikke har tapt én eneste kamp så langt i sluttspillet.

Vinne 12-0 i kamper?

Ingen av Oilers-spillerne Aftenbladet snakket med etter kampen våget å si at muligheten er stor for at de går igjennom hele sluttspillet uten tap.

— Det er jo mulig, men vi skal bare ta én kamp av gangen. Dessuten må vi respektere motstanderlaget vårt. Storhamar er gode, understreker Kissel.

- Hva kan stoppe dere fra å ta den fjerde NM-tittelen på rad?

— Oss selv. Dersom vi ikke følger kampplanen, kan vi tape, svarer Kissel og smiler.

Skeptisk til midtperiodene

Christian Dahl-Andersen hadde målgivende til 2-0-målet. Veteranen er enig i at den første perioden er noe av det beste laget har prestert.

Men han er kjapp med å understreke at fansen ikke kan regne med at de klarer å kjøre over Storhamar på samme måte framover.

— Da vi tapte for Storhamar i serien, var kampbildet nokså likt. Vi kjørte over dem, men fikk ikke uttellingen. Dessuten har vi en tendens til å falle ut av kampplanen i midtperioden. Da slutter vi å ta initiativ og kommer ikke samlet som et lag med fullt trykk, forklarer Dahl-Andersen.

Planen funket

Oilers-trener Petter Thoresen var selvfølgelig en meget fornøyd mann etter lagets niende strake seier i sluttspillet.

— Vi var strålende i den første perioden. Da sto jeg egentlig bare i båsen og koste meg. Vi var helt overlegne og kunne scoret flere, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Han legger til at det slettes ikke var tilfeldig at Oilers kom ut på isen og jafset i seg alt som var gult foran dem.

— Vi snakket faktisk om det på spillemøtet før kampen, at Storhamar ikke har møtt oss i en finale før. De ante ikke hva som ventet. Det utnyttet vi ganske brutalt i åpningen, sier Thoresen.

NM-finalene spilles til ett av lagene har vunnet fire kamper. Neste oppgjør spilles på Hamar onsdag.