Sport

Felt av utvisningsbonanza

Norske spillere kunne ha møte i utvisningsboksen mens Finland sikret seieren.

TAPTE: Her slipper Norges målvakt Lars Volden inn Finlands første mål.
  • NTB

NORGE — FINLAND 0-5:

Det var få forventninger om norsk poeng og enda færre forventninger om norsk seier mot Finland. Finland er ranket som verdens nest beste nasjon av det internasjonale ishockeyforbundet. Norge ligger på 10. plass på samme rankingen.

Sammenhengende utvisningsminutter

Når kvalitetsforskjellen mellom lagene i utgangspunktet er så stor, er det desto viktigere å kunne spille med fullt lag så mye som mulig. Det gjorde ikke Norge i andre periode. En stund satt det tre nordmenn i utvisningsboksen, Alexander Bonsaksen, Niklas Roest og Morten Ask. Denne utvisningsbonanzaen utnyttet finnene selvfølgelig.

De scoret to mål hvor Norge bare hadde tre utespillere på isen og gikk opp i ledelse 3–0. Det var et tøft tap. Jeg tar for mange utvisninger som gjør at det blir tøft for oss å komme inn i matchen. Vi gir dem 5 mot 3 og de scorer to mål, og da blir det vanskelig å hente det opp igjen. Det er synd. Jeg synes at vi er på høyde fem mot fem. Vi scorer heller ikke da vi fikk 5 mot 3, og da blir det som det blir.

– Er du sint på deg selv?

– Jeg kan ikke ta to tominuttere slik. Den unødvendige for holding i første, og så tar jeg utvisning når vi er i undertall. Det er ikke bra nok. Det er greit nok at det ikke alltid blir utvisninger og at det er litt tilfeldigheter, men jeg kan ikke la dommeren få sjansen til å blåse meg ut når vi er fire mot fem. Da vet vi at det kan smelle mot disse, og det gjorde det, sa en ærlig Bonsaksen.

Å unngå unødvendige utvisninger mot gode lag, har nærmest vært et mantra for trener Roy Johansen.

I andre periode av kampen ble det syndet mot trener Johansens formaninger. Norge spilte i mer enn fem minutter sammenhengende av andre periode med en eller to færre spillere enn Finland.

Tidlig mål imot

Rankingforskjellen var tydelig også i åpningsminuttene av kampen. Finland gikk hardt ut i høyt tempo og var det klart beste laget. De var like overlegne på isen som de finske supporterne var de norske overlegne på tribunene i CEZ Arena.

Og da Aleksander Bonsaksen pådro seg en utvisning i knappe fem minutter ut i kampen, var Finland effektive. De tok ledelsen. Esa Lindell ble kreditert målet.

Nok en gang var Norge under på et tidlig tidspunkt i kampen. Nå fortsatte ikke finnene like forrykende som de åpnet selv om de i perioder glimtet til.

Skuddstatistikken i første periode (9-7 fordel Finland) antyder at det var relativt jevnt, men man satt hele tiden med inntrykket at her var det forskjell på hockeykvalitetene mellom de to nasjonene.

Den andre perioden må nærmest de norske hockeyheltene legge bak seg så fort som mulig. Buketten med de tidligere nevnte utvisningene sørget for at det ble en svært ujevn ute på isen.

Den tredje perioden ble en transportetappe for et seierssikkert Finland. De scoret sitt første mål i spill fem mot fem og tok ledelsen 4–0 og 5–0. PS: USA slo Russland 4-2 i den andre kampen i Norges pulje,

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Herrelandslaget Ishockey