Oilers-Kristiansen: - Vålerenga fremstår som et lilleputtlag

Sjelden har et mer tafatt Vålerenga-lag vært på besøk i Stavanger. Tommy Kristiansen liker at det går skeis for Oslo-klubben.

LIKER DET: Tommy Kristiansen nyter at "iskrigerne" fra Vålerenga sliter.

STAVANGER, DNB Arena (Aftenbladet): — Skal jeg være helt ærlig så liker jeg det litt. Vålerenga har alltid vært høye på pæra. De snakker om at de har vunnet mest gull og at det ligger gull i veggene deres, men jeg kan knapt huske forrige gang de vant NM-gull, sier Kristiansen til Aftenbladet.

Tirsdag var den famlende hockeystorheten sjanseløse i DNB Arena. Oilers var best i absolutt alt som foregikk på isen og TV-stjernene skal være glad for at de ikke tapte med mer enn fire mål.

Les også

Oilers knuste Vålerenga

Misfornøyd Shampo

Kristiansen er lite imponert over det Espen "Shampo" Knutsens mannskap presterte.

— I dag fremstår de som et lilleputtlag, sier Oilers-spilleren.

Ikke overraskende er også Shampo enig i at Vålerenga sliter.

— Det er utrolig kjedelig å framstå på denne måten i DNB Arena. Man føler seg helt klart litt ydmyket. Jeg er skuffet over at vi viker unna foran vår egen keeper og jeg må en prat med hver enkelt spiller for å finne ut hva som er galt, sier Shampo.

Les også

Shampo: - Jeg føler meg ydmyket

Klubben venter fortsatt på at de to nye utenlandske spillerne skal bli spilleklare. Trolig skjer det først i romjulen.

Selv om mye har gått galt denne sesongen har VIF-treneren likevel tro på bedring.

— Målet vårt er fortsatt å ta medalje i serien, sier Shampo.

God Kristiansen

Selv om han holdt seg unna målprotokollen, ble Kristiansen fortjent kåret til Oilers beste mot Vålerenga. Etter kampen var han meget fornøyd med den prestasjonen laget leverte.

— Dette var rett og slett en kjempebra kamp av oss. Vi spilte akkurat slik vi skal og var hakket bedre en Vålerenga gjennom hele kampen, sier Kristiansen.

Oilers-trener Petter Thoresen var i meget godt humør etter å ha sett mannskapet sitt leke med forrige sesongs seriemester i eliteserien. Denne sesongen skal mye gå galt om ikke Oilers stikker av med seriegullet. Med én kamp mer spilt ligger Oilers ti poeng foran Lørenskog på 2. plass.

— Dette var en veldig bra kamp. Det var klasseforskjell på lagene. Det er herlig å se spillerne slik de framstår i dag. Alle fire rekkene kjørte på og den nye sammensetningen i rekkene ser veldig bra ut. Spesielt fjerderekken leverte bra gjennom hele kampen. Da er vi ikke lette å slå, sier Thoresen.

Bryr seg ikke om VIF

Thoresen verken gleder seg, eller synes det er dumt at Vålerenga sliter så kraftig. Oilers-treneren bryr seg rett og slett ikke.

— Akkurat det driter jeg i. Vi skal heller passe på å nyte at vi selv er så gode. I denne klubben har vi nytt suksessen veldig riktig de siste fem årene og det skal vi fortsette med de 20 neste. Hva andre driver med skal vi ikke bry oss om. Det får dere i media mene noe om, sier Thoresen.

Men at Vålerenga ble knust overrasket ikke Oilers-treneren.

— Forskjellen på lagene var 23 poeng foran denne kampen, så jeg er ikke overrasket. Så mye bedre er vi enn dem, slår Thoresen fast.

P.S: Oilers-keeper Ruben Smith var ikke med i kamptroppen mot Vålerenga. Målvakten sliter med sykdom, men forventes tilbake i målet innen kort tid.