I dag sykler Kristoff for norsk VM-gull - ekspertene tror på seier

Alexander Kristoff er de fleste spillselskapenes favoritt foran fellesstarten i VM. Det er han også hos flere av de norske ekspertene vi har snakket med.

De norske rytterne er klare for VM landeveisritt søndag. Fra venstre Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug. Alexander Kristoff foran.

Følg VM-duellen direkte her fra klokken 15

RICHMOND: Mads Kaggestad røk ut av Skal vi danse i går, men den tidligere sykkelproffen tror på jubel i dag. I et VM der mye har gått rett vest for en ambisiøs norsk tropp, er Kaggestad junior kanskje den som er mest skråsikker på at Alexander Kristoff passerer mållinjen i Richmond først i dag.

Les også

Seks grunner til å tro at Kristoff blir verdensmester

Slik tipper ekspertene at seierspallen vil se ut:

Mads Kaggestad, tidligere proff og nå TV2-ekspert:

Sykkelekspert i TV 2, Mads Kaggestad.

— Jeg tror det blir et spurtoppgjør med følgende resultat: Kristoff (årets ener) Sagan (årets nr 2) og Matthews på tredje. Ryttere som Van Avermaet, Gilbert, Valverde med flere kommer til å angripe som gale, men det samler seg,og denne løypa passer Kristoff perfekt! Følg VM-duellen direkte her fra klokken 15

Atle Kvålsvoll, tidligere proff og trener for Thor Hushovd:

Atle Kvålsvoll.

Min store favoritt er Alexander Kristoff. Vi vet jo hvor sterk han er, og så vidt jeg kan se passer løypa ham veldig, veldig godt. Det er trange bakker, og han er flink til å posisjonere seg. Etter det jeg skjønner på trener Stein Ørn er han i veldig god form og har gjort akkurat det han skal i forberedelsene. Resultatet henger ofte sammen med forberedelsene. Jeg tror Michael Matthews blir to og Peter Sagan tre.

Johan Kaggestad, TV2-ekspert

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Rett på sak: 1. Michael Matthews, 2. Peter Sagan, 3. Alexander Kristoff. Matthews er en vinnertype og verdensmester i U23 fra 2010. Han er god i slik avslutninger som det er i VM. Han er flink til å time spurten sin, og jeg tror han har masse overskudd. Han brøt Tour de France etter en stygg velt og har bygd opp formen godt mot VM.

Arild Eriksen, kommentator Eurosport

— Jeg har troen på australske Michael Matthews. Han er i veldig god form og sitter like lett med i bakkene som de såkalt andre klatresterke spurterne. Han har et stort og sterkt lag rundt seg, og de er sammen med bla. Tyskland interessert i at det skal bli spurt. Og i den spurten kommer Matthews til å slå John Degenkolb. Kristoff blir nummer tre. Det som taler for Kristoff at dersom det blir sprint, og det tror jeg det blir, så vil han starte spurten sin tidlig og det vil være få som klarer å komme forbi.

Dag Otto Lauritzen, tidligere proff og nå TV 2-profil

Dag Otto Lauritzen har vært en del av sykkelsporten i mange år.

— Det er særdeles vanskelig å tippe utfallet her. Vi har to norske som jeg håper kan samarbeide med Kristoff som toppkaptein. Du kan få samme situasjon som i fjor der en mann klarer å komme alene til mål. En ala Zdenek Stybar eller Philppe Gilbert. Men med litt nasjonalistiske øyne sier jeg Kristoff. Han er god nok til det. Han er sterk til å spurte etter å ha syklet så langt. Han er en klassikerrytter, og jeg synes løypa her har litt klassikerpreg. derfor bli tipset mitt: 1. Kristoff, 2. Stybar, 3. Matthews.

Dag Erik Pedersen, tidligere proff og nå NRK-profil

Dag Erik Pedersen, tidligere toppsyklist.

— 1. Alexander Kristoff, 2. Greg van Avermaet, 3. John Degenkolb. Jeg tror Alexander vinner etter et utrolig arbeid av Edvald Boasson Hagen de siste fem kilometerne. Edvald blir for øvrig blant de seks beste. Van Avermaet stikker på brosteinen på den siste runden, feltet sprekker, me Edvald tetter og Alexander vinner!

Anders Kokkin Christiansen, VG

— Dette blir litt som å stikke fingeren opp i lufta. Det er så veldig jevnt i toppen. Kanskje blir det en enkelt rytter som klarer å stikke av, og da har jeg tro på at den kan bli en fra Belgia uten at jeg er sikker på hvem. Men jeg håper det går annerledes, og da tror jeg Michael Matthews vinner foran Alexander Kristoff og John Degenkolb. Matthews viste veldig god form i Canada for to uker siden, men det kan også bli Kristoff-seier.

Kurt Asle Arvesen, tidligere proff, nå sportsdirektør i Team Sky

Jeg håper det blir en spurt og at Kristoff vinner, men jeg tror dessverre ikke at det blir det. Løypa er hardere enn man hadde ventet, og dersom værmeldingen treffer med mye regn, blir det et mye tøffere og mer teknisk løp. Derfor tror jeg det vil komme små grupper til mål. Tipset blir da: 1. Zdenek Stybar, 2. Greg van Avermaet 3. Peter Sagan.

Jarle Fredagsvik, redaktør procycling.no

— Jeg tror på en samlet spurt der Kristoff vinner foran Peter Sagan og Michael Matthews. Etter å ha snakket med de norske rytterne på fredagens pressekonferanse virker det som om de er sterke i troen på at de skal kunne kontrollere dette. Angrepene som kommer å skje i de siste bakkene, vil ikke få nok avstand til at de kan holde inn. Og hvem skulle egentlig klare å stikke av? Gilbert og Van Avermaet har vist tidligere at de ikke kan samarbeide, det samme gjelder spanjolene Rodriguez og Valverde.

Aftenpostens tips:

De tre siste årene har én rytter kommet alene først til mål. Jeg blir ikke overrasket dersom det samme skjer i Richmond, og da ender jeg med Zdenek Stybar som verdensmester. Den siste drøye kilometeren ligner på avslutningen av etappen inn mot Le Havre under årets Tour de France der Stybar tråkket fra alle og vant greit. Spurten om andreplassen tar Alexander Kristoff foran John Degenkolb.